Κτηνοτροφία: Καινοτομία : Τα στέμφυλα αυξάνουν το βάρος και δυναμώνουν τα πρόβατα

Μετά από μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τα πρόβατα που τρέφονταν με στέμφυλα για 1 μήνα, αύξησαν το βάρος του κατά 40% και δεν είναι μόνο αυτό.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν, ότι είναι το μυστικό για την καλή υγεία και την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού των προβάτων, αιγών, χοίρων αλλά και πουλερικών. Ο καθηγητής κ. Δημήτρης Κουρέτας με την μελέτη του αυτή, ίσως δώσει και την λύση από οικολογικής πλευράς, αφού έτσι θα μειωθεί το οικολογικό αποτύπωμα των οινοποιείων αφού τα στέμφυλα είναι ότι απομένει από την οινοποίηση.

Έτσι από υποπροϊόντα τα στέμφυλα μπορούν να γίνουν ένα πρωτοποριακό συμπλήρωμα διατροφής, για όλα τα κτηνοτροφικά ζώα. Το κόστος διατροφής μειώνεται ενώ θεαματικά αυξάνεται το βάρος και ενισχύεται η αντιοξειδωτική άμυνα των παραγωγικών ζώων. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι μειώνονται κατά 30% οι παθογόνοι οργανισμοί της εντερικής χλωρίδας. Επίσης ενισχύεται και η αύξηση των προβιοτικών βακτηρίων κατά 25% με συνέπεια, να βελτιώνεται η απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών και η πέψη της τροφής.

Τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα ταπεινά στέμφυλα στον οργανισμό των ζώων, είναι πιθανόν να μειώσουν και την χρήση αντιβιοτικών.

Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Αλεξάνδρεια: Λαμπερά εγκαίνια του καταστήματος ειδών τεχνολογίας Tech Center. – βίντεο – φωτό
Επόμενο άρθροΜην το ξεχάσετε… Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου