Αξιούπολη Κιλκίς: Πυρκαγιά σε κτηνοτροφική ζώνη προξένησε ζημίες σε τρεις κτηνοτροφικές μονάδες

Από άγνωστη αιτία, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτική έκταση στην κτηνοτροφική ζώνη της Αξιούπολης, με αποτέλεσμα να προξενηθούν σοβαρές ζημίες σε  3 κτηνοτροφικές μονάδες.

Συγκεκριμένα από την πρώτη κτηνοτροφική μονάδα καταστράφηκαν ο μηχανισμός ψυκτικού θαλάμου (κοντέινερ) καθώς και 2 λάστιχα γεωργικού ελκυστήρα, 45 μπάλες άχυρο-σόργο, είδη ένδυσης και διάφορα πλαστικά είδη που υπήρχαν στο εσωτερικό του. Από την δεύτερη μονάδα μονάδα ένα αγροτικό μηχάνημα (καρότσα) και περίπου 30 μπάλες άχυρο. Από την Τρίτη μονάδα λάστιχα ποτίσματος και διάφορα βοηθητικά είδη.

Η φωτιά κατασβήσθηκε την 04:15 ώρα  από την Π.Υ. Γουμένισσας (4 οχήματα Π.Υ Γουμένισσας-Κιλκίς και 7 πυροσβέστες), οποία ενεργεί την προανάκριση. Δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, ζώα και παρακείμενες άλλες κτηνοτροφικές μονάδες.

Προηγούμενο άρθροΧαλκιδική: Η Σιθωνία στις φλόγες – Μεγάλη πυρκαγιά καίει δασική έκταση – Τέσσερα αεροσκάφη συνδράμουν για την κατάσβεση της φωτιάς
Επόμενο άρθροΑυξημένος κατά 7% ο κίνδυνος εμφράγματος όταν ο αέρας φθάνει τα επτά μποφόρ και κατά 14% όταν η θερμοκρασία πέφτει στο μηδέν, σύμφωνα με νέα μελέτη