ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Ανοιχτό διάλογο με όλους τους προοδευτικούς πολίτες στην Ευρώπη προτείνει ο Ούντο Μπούλμαν

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Ανοιχτό διάλογο με όλους τους προοδευτικούς πολίτες στην Ευρώπη προτείνει ο Ούντο Μπούλμαν

Bullman invites progressive forces to join in an open dialogue

Ο Ούντο Μπούλμαν, πρόεδρος της σοσιαλδημοκρατικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε στην Αθήνα το προσκείμενο στο κ Κόμμα της Γερμανίας (SPD), Ιδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ, με θέμα «Ένα μέλλον για όλους, μια Ευρώπη που θα το διασφαλίσει, ένα προοδευτικό κίνημα που θα το οικοδομήσει», αφού συλλυπήθηκε δημόσια τους οικείους των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι, υποσχέθηκε εκ μέρους των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών να κινητοποιήσει την Ε.Ε. για να βρεθούν οι πόροι που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

Udo Bullman, the leader of the Socialist and Democrats Group (S&D) in the European Parliament, expressed his condolences for those killed during the summer’s deadly fire in Mati, eastern Attica and promised, on behalf of the European Social Democrats, to mobilise the EU and help Greece find the resources to cope with its repercussions. Bullman was the keynote speaker at an event organised in Athens by the Socialist Democratic party of Germany (SPD) and the Friedrich Ebert Foundation.ana mpa/remoundos/polichronakis/giannouli

METAΦΡΑΣΗ

Ο Ούντο Μπούλμαν, πρόεδρος της σοσιαλδημοκρατικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. “Γι’ αυτό και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όπως και αν αυτές αποκαλούνται, να μπουν σε ένα διάλογο σχετικά με τις προοδευτικές στρατηγικές. Όλοι είναι καλοδεχούμενοι εφόσον είναι φιλοευρωπαίοι, δημοκράτες και θέλουν να αγωνιστούν για το συμφέρον των λαών, άρα δεν υπάρχουν περιορισμοί”.

Η πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, μίλησε για την Ευρώπη της αλληλεγγύης που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και υπογράμμισε ότι «ο λαϊκισμός και ο ευρωσκεπτικισμός είναι εκδηλώσεις μιας κακουχίας, η οποία διεισδύει σε όλη την ευρωπαϊκή κοινωνία. Τροφοδοτείται από την υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης μεγάλης μερίδας του πληθυσμού. Υπάρχουν μεγάλες ανισότητες και δεν υπάρχει αισιοδοξία ότι οι συνθήκες μπορούν να βελτιωθούν στο εγγύς μέλλον.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης : «Έχουμε απέναντι μας μια ‘αντιδραστική διεθνή’, η οποία ξεκινά από την Ουγγαρία και την Πολωνία, συνεχίζει στην Τσεχία και την Αυστρία, περνά μέσα από την Ιταλία, τη Γαλλία και καταλήγει στη Γερμανία. Μια αντιδραστική διεθνής, που θεωρεί ότι το ευρωπαϊκό εγχείρημα πρέπει να σταματήσει, πρέπει να διαλυθεί· μία ταυτοτική αντίληψη που θέλει να επαναφέρει το δίπολο του κράτους και του έθνους, ως άμυνα απέναντι στις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης», ανέφερε ο Γιώργος Καμίνης, συμπληρώνοντας ότι «και στην Ελλάδα, η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ακολουθεί με συνέπεια όλες τις πρακτικές της αντιδραστικής διεθνούς στα χρόνια της κρίσης».

απε-μπε/Α.ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ/Α.ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ/Φ.ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ
Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Συνάντηση του Ν. Κοτζιά με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Κατάρ, Σεΐχη Mohammedbin Abdulrahman Al – Thani
Επόμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Νοσοκομείο Α. Συγγρος: Εγκαίνια μονάδας σπίλων μελανώματος