Πρεμιέρα στην Α’ Ερασιτεχνική με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και τα βλέμματα σε Πλατύ, Επισκοπή, Αλεξάνδρεια.

Πρεμιέρα σήμερα στην Α’ Ερασιτεχνική  σε ένα πρωτάθλημα που οι φίλαθλοι αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς συμμετέχουν  ομάδες με βαρύ βιογραφικό και αναμένεται συναρπαστικό μέχρι το τέλος του, καθώς και στον φετινό μαραθώνιο θα έχουμε play off και play out.

Γράφει ο Στέλιος Νίκας 

Νάουσα, Ροδοχώρι, Τρίκαλα, Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας και ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας φαίνεται να έχουν τον πρώτο λόγο για να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα που οδηγεί στα play-off, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ανατροπές καθώς πίσω τους υπάρχει ικανός αριθμός ομάδων που καραδοκούν για να εκμεταλλευθούν τυχόν στραβοπατήματα των ομάδων που προαναφέραμε.

Οι σπουδαιότερες αναμετρήσεις διεξάγονται σε Πλατύ, Επισκοπή και Αλεξάνδρεια, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση της Χαρίεσσας ανάμεσα στην τοπική ΑΕ και το  φιλόδοξο φέτος Μακροχώρι.

Στο Πλατύ ο Αγροτικός Αστέρας υποδέχεται τον ΦΑΣ Νάουσα σε ένα παιχνίδι γιορτή για τον Αγροτικό Αστέρα, αφού μετά από 18 ολόκληρα χρόνια επιστρέφει στην Α’ Ερασιτεχνική και αναμφισβήτητα αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό το επίτευγμα. Η ομάδα του  Τάσου Χουρσουζίδη θα κατέβει στο γήπεδο με δύο σημαντικές απουσίες, αυτές των Καραούσογλου και  Κίρτσογλου, ενώ δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ίδια με αυτή που παρατάχθηκε στο παιχνίδι κυπέλλου με τα Λευκάδια. Αντίθετα ο ΦΑΣ Νάουσα δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και ο Γιώργος Σγούδρας θα προσπαθήσει να ξεκινήσει με το δεξί τις φετινές υποχρεώσεις της Νάουσας, ποντάροντας πολλά στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών του και στην πολύ καλή φυσική τους κατάσταση.

Στην Επισκοπή ο τοπικός Κεραυνός θα αντιμετωπίσει τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων έχοντας σαν όπλο την καυτή του έδρα,  ενώ στην σύνθεση του θα έχει ένα παλιό γνώριμο, τον Κώστα Ντέλλα που επέστρεψε στην ομάδα, έχοντας όμως χάσει τον πιο ποιοτικό περσινό του παίκτη, τον Χάρη Παραστατίδη. Από την άλλη ο Δημήτρης Πρίντζιος που επιστρέφει στον πάγκο, καθώς τελείωσε η πρώτη φάση των μαθημάτων για την απόκτηση διπλώματος προπονητή UΕFΑ B, θα προσπαθήσει να πάρει κεφάλι στην βαθμολογία από την πρώτη αγωνιστική, πετυχαίνοντας ένα μεγάλο διπλό σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα, το οποίο θα δώσει την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση στο νεανικό σύνολο που καλείται να οδηγήσει τον Μέγα σε υψηλές πτήσεις.

Στην Αλεξάνδρεια ο τοπικός ΠΑΟΚ θέλει μόνο νίκη για να ξεκινήσει με θετικό πρόσημο τις φετινές αγωνιστικές  του υποχρεώσεις, έχοντας στον πάγκο ένα παλιό του γνώριμο τον Σάκη Παγγούρα και αναπολώντας παλιές καλές εποχές που αγωνίζονταν στην Δ’ Εθνική. Κρίσιμο το σημερινό παιχνίδι και για τον ΓΑΣ καθώς η ομάδα του  Χρήστου Χατζηδάκη θέλει να πραγματοποιήσει πορεία ανάλογη με αυτή του δεύτερου μισού του περσινού πρωταθλήματος, καθώς στο ρόστερ πραγματοποιήθηκαν ελάχιστες αλλαγές ενώ οι περισσότεροι από αυτούς γνωρίζουν καλά την κατηγορία και αναμένεται να βοηθήσουν τα μέγιστα.

Στην Χαρίεσσα κοντράρεται η τοπική ΑΕ με το Μακροχώρι, σε ένα εξίσου σημαντικό παιχνίδι μεταξύ δύο ισάξιων αντιπάλων. Ο Χρήστος Μποζίνης και η ομάδα του θα προσπαθήσουν να ξεκινήσουν με νίκη τις φετινές τους υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής, αλλά το νεανικό συγκρότημα του Γρηγόρη Ηλιάδη αναμένεται να τους βάλει δύσκολα, καθώς όπως έδειξε στα μέχρι τώρα φιλικά και στο παιχνίδι κυπέλλου, η ομάδα δείχνει καλύτερη από πέρσι.

Στην Μελίκη ο τοπικός Φίλιππος θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στον πολύ ενισχυμένο φέτος Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας. Ο Φίλιππος Μελίκης σε καμία των περιπτώσεων δεν θυμίζει την περσινή καλή ομάδα   και αυτό από μόνο του ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας για την  ομάδα του Άρη Αδαλόγλου. Ο Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας ενισχύθηκε σημαντικά στην μεταγραφική περίοδο και αναμένεται να είναι από τους πρωταγωνιστές της φετινής Α’  Ερασιτεχνικής. Ένα σημαντικό παιχνίδι που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων της περιοχής.

Στην Αγία Βαρβάρα οι νεοφώτιστοι στην Α’ Ερασιτεχνική, Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας και ΑΟ Μαρίνας ,  κοντράρονται μεταξύ τους φέρνοντας στις μνήμες μας στιγμές από τις περσινές μάχες που έδωσαν στο περσινό πρωτάθλημα της Α2. Ο στόχος είναι κοινός και για τις δύο ομάδες, η παραμονή τους στην κατηγορία και αναμένεται ένα συναρπαστικό παιχνίδι που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι που θα παραβρεθούν στο γήπεδο της Αγίας Βαρβάρας.

Τέλος στη Νάουσα, Αχιλλέας Νέας Στράντζας και Άρης Παλαιοχωρίου κλείνουν το πρόγραμμα της αγωνιστικής σε μία αναμέτρηση όπου όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Ο Αχιλλέας είναι δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος ειδικά όταν παίζει στο γήπεδο του, ενώ ο Άρης Παλαιοχωρίου με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του, μετά τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις που πραγματοποίησε, θα προσπαθήσει να φύγει με το διπλό ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην Α’ Ερασιτεχνική.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής(15/09)  της Α’ Ερασιτεχνικής με ώρα έναρξης στις 17.00.

Αγροτικός Αστήρ Πλατέος – ΦΑΣ Νάουσα  (Μελτζανίδης, Παζαρτζικλής, Ρηγόπουλος)

Φίλιππος Μελίκης – Μέγας Αλέξανδρος Αγ. Μαρίνας (Καραντώνης, Γιάντσης, Ιασωνίδης )

Αγροτικός Αστέρας Αγ. Βαρβάρας – ΑΟ Μαρίνας (Κελεσίδης, Μαργαρίτης, Μπογιατζόγλου)

ΑΕ Χαρίεσσας – Μακροχώρι (Λαζάρου, Βαλκάνος, Δεβετζίδης)

Κεραυνός Επισκοπής – Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων (Κωστούλης, Ασβεστάρας, Μπακάλης)

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – ΓΑΣ Κοπανού) (Παπαδάκης, Πίτος, Γιαγκιτζόγλου)

Αχιλλέας Ν. Στράντζας Νάουσας – Άρης Παλαιοχωρίου (Παρασίου, Αργυρίου, Χαραλαμπίδης)

Ο αγώνας Εθνικού Κλειδίου – ΓΑΣ Ροδοχωρίου θα διεξαχθεί την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στις 17.00.

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή: Σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς και φρέσκο τόνο – από τον chef Βαγγέλη Δρίσκα – βίντεο
Επόμενο άρθροΑ ΕΠΣ Ημαθίας (1η αγ.): Αποτελέσματα – βαθμολογία – επόμενη αγωνιστική