Η ξηρασία στη Β. Ευρώπη έφερε αύξηση στις ζωοτροφές και μείωση στη παραγωγή αγελαδινού γάλακτος κατά 2-3%. Έτσι προβλέπεται μικρή αύξηση στη τιμή του αγελαδινού γάλακτος από τον Οκτώβριο και μετά, που θα ξεπεράσει τα περσινά επίπεδα.
Η αγελαδοτροφία πάντως στην Ελλάδα εκτιμάται αυξανόμενη αφού η παραγωγή γάλακτος ανέρχεται σε 600.000 τόνους και από αυτούς 450.000 τόνους εμφιαλώνονται και η υπόλοιπη ποσότητα δίδεται για παραγωγή γιαουρτιού, που έχει τεράστια ζήτηση στην Ελλάδα και το εξωτερικό και για τυροκόμιση.
Σε ότι αφορά το ζωικό κεφάλαιο υπολογίζεται ότι οι αγελάδες γαλακτοπαραγωγής είναι 90.000 και οι εγγεγραμμένοι αγελαδοτρόφοι περίπου 3000. Δυστυχώς οι μικρές κτηνοτροφικές μονάδες, λόγω της κρίσης αποσύρονται από την αγορά και αυτές που επιβιώνουν είναι οι μεσαίες και οι μεγαλύτερες.
Πάντως όλο και περισσότερες κτηνοτροφικές μονάδες τείνουν στην ίδρυση δικής εταιρίας μεταποίησης γάλακτος και κυρίως θα στραφούν στη παραγωγή γιαουρτιού, ριζόγαλου και μεγάλη τάση προβλέπεται να υπάρχει στη παραγωγή παγωτού με φρέσκο γάλα κυρίως κατσικίσιο.