Αγρονέα: Μια ημέρα στην Αττική ύπαιθρο με κτηνοτρόφους

Μια ημέρα στην Αττική ύπαιθρο με κτηνοτρόφους

Με ανοιχτό αγρόκτημα δέχθηκε επισκέπτες στις κτηνοτροφικές του εγκαταστάσεις, το Σάββατο, 1/6/2024, ο κτηνοτρόφος κ Νικόλαος Κορδαλής, στα Μέγαρα Αττικής.

Οι σχεδιασμένες δύο ομάδες επισκεπτών, στις 10.00 και 11.30, έγιναν τρείς (10.00, 11.00 & 12.00) για να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι έφθασαν στο σπίτι της οικογένειας Κορδαλή στην κτηνοτροφική ζώνη των Μεγάρων στην περιοχή Αγελαίουσα.

Οι 45 επισκέπτες (22 ενήλικοι και 23 παιδιά) άκουσαν την γενική ενημέρωση για την κτηνοτροφία και ακολούθησαν το προσωπικό στην επιδεικτική διαδικασία αρμέγματος και κουράς, αφού «έπιασαν» οι «ζέστες» και τα πρόβατα πρέπει να απαλλαγούν από το χειμωνιάτικο μαλλί τους. Οι αναφωνήσεις των παιδιών και η «βροχή» των ερωτήσεων έδωσαν πραγματικό νοημα στην OPEN FARM Day, στις 1/6/2024 στο αγροκτημα ΚΟΡΔΑΛΗ, στα Μέγαρα.

Ακολούθως όλοι γεύτηκαν γιαούρτια ή κρέμες ή ρυζόγαλο της γαλακτοβιομηχανίας ΣΤΑΜΟΥ, στην οποία δίνει το γάλα της η μονάδα ΚΟΡΔΑΛΗ, συζητώντας για τις εντυπώσεις τους και τις απορίες τους.

Η εκδήλωση OPEN FARM Days 2024 οργανωμένη από την επιχειρηματική ομάδα OPEN FARM (εντός Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, Κένεντυ 1, Αγορά Καταναλωτή, Αγιος Ιωάννης Ρέντης 182 33, www. openfarm.gr, tel: 6978 999279, agora: 210 4831583, panagiotis@openfarm.gr, openfarm.gr) ενεργοποίησε αγροκτήματα-φάρμες σε όλη την Ελλάδα το ΣαββατοΚύριακο 1 & 2 Ιουνίου 2024, και προετοιμάζει την OPEN FARM Days 28 & 29 Σεπ 2024, προσκαλώντας από τώρα όλους τους συμπολίτες. Και μέχρι τότε όπως είπε κ Παναγιώτης Παπαδόπουλος η agora του OPEN FARM μέσα στην Κεντρική Λαχαναγορά περιμένει όλους στις πολλές και πολλαπλές εκδηλώσεις κυρίως για να εκπαιδεύουν μικρούς & μεγάλους σχετικά με την προέλευση της τροφής και τους βιώσιμους τρόπους κατανάλωσης και συνδέουν τους καταναλωτές στις πόλεις με τα επισκέψιμα αγροκτήματα και τις μικρές μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα.

Και αυτό το έκανε αποτελεσματικότατα το αγρόκτημα «ΠΡΟΒΕΙΟ Ν. ΚΟΡΔΑΛΗΣ» και η οικογένεια Νίκου Κορδαλή, με τον Θωμά Κορδαλή, την Μαρία Κορδαλή και την κυρία Λίτσα Μωραΐτη, μαζί με την κα Αθηνά Μιχαηλίδου.

Τα τελευταία χρόνια ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής με υπεύθυνη την γραμματέα κα Μάγδα Κοντογιάννη (63204231, κτηνοτρόφος, Μενίδι) έχει οργανώσει πολλές εκδηλώσεις εξωστρέφειας και ενημέρωσης των αστών συμπολιτών των τσιμεντουπόλεων, τόσο σε ημερίδες, όσο και με βιωματικά εργαστήρια στα σχολεία, όπου τους προσκαλούσαν και τους ενημέρωναν τόσο για την προέλευση της τροφής, όσο και για τα μονοπάτια της τροφής μας.

Η συστηματική προσπάθεια των περιαστικών κτηνοτρόφων έχει σαν βάση τα τακτικά ανοικτά διαδικτυακά Διοικητικά Συμβούλια του Κτηνοτροφικού Συλλόγου κάθε Τετάρτη, στις 21.30. Έχουν γίνει πάνω από 400 τέτοιες συνεδριάσεις τα τελευταία 3,5 χρόνια, και η επόμενη συνεδρίαση με κεντρικό θέμα την Ημέρα Περιβάλλοντος θα γίνει την Τετάρτη, 5 Ιουν 2024, στις 21.30 στο https://us02web.zoom.us/j/86447137717.

Μόνο μερικές φωτογραφίες από το αγρόκτημα ΚΟΡΔΑΛΗ μπορεί να δώσουν κάποια εικόνα, όπως από το αρμεκτήριο, από την κουρά και από την γευσιγνωσία με τα γαλακτοκομικά ΣΤΑΜΟΥ. Περιμένουμε την 28-29 Σεπ 2024 …

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382, ΑγροΝέα, AgroBus

Προηγούμενο άρθροΑπ. Βεσυρόπουλος: Η Ημαθία κέντρο του χιονοδρομικού τουρισμού με την αναβάθμιση και του χιονοδρομικού κέντρου στο Σέλι
Επόμενο άρθροΔ.Ε.Υ.Α. Αλεξάνδρειας: Διακοπή ύδρευσης στην Αγκαθιά