Να «ξεπαγώνουν» οι λογαριασμοί – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Οι αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό απασχόλησαν αρκετές ώρες την συνάντηση ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και την τρόικα.

Δημήτρης Χριστούλιας
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Δημήτρης Χριστούλιας

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να ενταχθούν στη ρύθμιση οι οφειλές που έχουν δημιουργηθεί το 2017 και παράλληλα να μειωθούν τα  δικαιολογητικά για την συμπλήρωση της αίτησης. Επίσης,  θα δίνεται η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να ρυθμίζουν τις προσωπικές τους οφειλές που έχουν προς το δημόσιο ενώ οι τράπεζες θα είναι υποχρεωμένες να αιτιολογούν για ποιους λόγους ακριβώς δεν ενέκριναν τις αιτήσεις που απέρριψαν, προκειμένου να μην χάνουν στα τυφλά τη ρύθμιση χιλιάδες οφειλέτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ   Κωνσταντίνος Μίχαλος έλαβε τη διαβεβαίωση από το  οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης  ότι οι λογαριασμοί των επιχειρήσεων που μπαίνουν στο πρώτο στάδιο του εξωδικαστικού μηχανισμού θα «ξεπαγώνουν» και τα χρήματα θα μοιράζονται αναλογικά, έτσι ώστε να έχουν ρευστότητα και οι επιχειρήσεις.

Προηγούμενο άρθροΚαθηγητής Γιώργος Παπαθεοδωρίδης: Επιτακτικός ο έλεγχος για ηπατίτιδα C σε όσους έχουν γεννηθεί από 1945 έως 1980
Επόμενο άρθροΓια την πορεία των διαπραγματεύσεων στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ενημέρωσε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τους πολιτικούς αρχηγούς
Δημοσιογράφος REALnews Οικονομικό ρεπορτάζ