Το βακτήριο Escherichia coli χτυπά της ΗΠΑ. – Της Ειρήνης Αιμονιώτη.

Ρωμαϊκό μαρούλι μολυσμένο με το βακτήριο Escherichia coli προκάλεσε το θάνατο ενός ατόμου και επηρέασε 121 άλλους στις Ηνωμένες Πολιτείες, καταχωρεί στις 3 Μαΐου 2018 τις υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ.

Ειρήνη Αιμονιώτη
Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Ειρήνη Αιμονιώτη

Οι υγειονομικές αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν στις 3 Μαΐου 2018 το θάνατο ενός ατόμου στην Καλιφόρνια που είχε καταναλώσει ρωμαϊκά μαρούλια μολυσμένα με Escherichia coli .

Είκοσι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη

Πριν από ένα μήνα, οι αρχές παρότρυναν τους Αμερικανούς καταναλωτές να απορρίψουν και να μην τρώνε μαρούλι από ρωμαϊκά, αν δεν ήταν σίγουροι ότι οι σαλάτες δεν προέρχονταν από την περιοχή Yuma της Αριζόνα (νοτιοδυτικά). Η προέλευση της μόλυνσης δεν έχει ακόμη εντοπιστεί και έχουν ξεκινήσει περίπου 20 έρευνες για την υγεία που απευθύνονται σε διαφορετικά ιδρύματα.

«Από τους 102 ανθρώπους που έχουν τις πληροφορίες, 52 εισήχθησαν στο νοσοκομείο, 14 είχαν αναπτύξει ανεπάρκεια των νεφρών που ονομάζεται αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο,» εξήγησε το Κέντρο και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), των ΗΠΑ.

Αυτή είναι η σοβαρότερη μόλυνση στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2006, όταν περισσότεροι από 200 άνθρωποι αρρώστησαν από μόλυνση σπανακιού με παρόμοιο στέλεχος Escherichia coli .

Προηγούμενο άρθροΟ Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι την κάνει!)
Επόμενο άρθροΦυσικά αντιβιοτικά, ιδιότητες και χρήσεις – Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη