ΝΔ: Ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τις εξελίξεις της επικαιρότητας

Α) Ασφάλεια

Η επιλογή της Κυβέρνησης να μειώσει κατά 30% τους αστυνομικούς που πραγματοποιούν περιπολίες στις γειτονιές της χώρας επιβεβαιώνει πλήρως όσα η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει εδώ και καιρό. Και βέβαια, μαζί με την αποφυλάκιση εκατοντάδων κακοποιών, λόγω του νόμου Παρασκευόπουλου, εξηγεί την αύξηση της εγκληματικότητας. Για τη Νέα Δημοκρατία, η ασφάλεια του πολίτη είναι βασική προτεραιότητα. Η τόνωση της ασφάλειας, όμως,  προϋποθέτει την επιστροφή των αστυνομικών στους δρόμους και τις γειτονιές. Χρειάζονται περισσότερες περιπολίες, ενίσχυση της Ομάδας Δίας και καλύτερη κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ.

Για αυτό και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησε σε μία κίνηση με συμβολικό και ουσιαστικό περιεχόμενο. Επικοινώνησε χθες με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και του ζήτησε να αξιοποιήσει το 20% των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να επιστρέψουν άμεσα σε περιπολίες στις γειτονιές. Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το παράδειγμα που οφείλουν να ακολουθήσουν όλοι. Κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες. Να επαναξιολογηθούν οι πραγματικές  ανάγκες φύλαξης και να αποδεσμευθεί ένας σημαντικός αριθμός αστυνομικών για να ξαναγίνουν οι γειτονιές πιο ασφαλείς. Όσο για την αμήχανη αντίδραση του κ. Τόσκα στην πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη, υπενθυμίζουμε απλώς ότι με τη συγκεκριμένη ενέργεια του Προέδρου της Ν.Δ., αποδεσμεύονται 32 αστυνομικοί.

Β) Για το τουρκικό ελικόπτερο στη Ρω

Προκαλεί εύλογες απορίες το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση είτε από την πολιτική ηγεσία είτε από το Πεντάγωνο. Η Κυβέρνηση επέλεξε να κάνει κάτι πρωτοφανές και ακατανόητο: να προχωρήσει σε ανεπίσημες διαρροές μέσω του Μεγάρου Μαξίμου. Διαρροές που δημιουργούν επιπλέον ερωτηματικά, καθώς σύμφωνα με αυτές, αφενός το τουρκικό ελικόπτερο φέρεται να μην  παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και αφετέρου αναφέρεται ότι δόθηκε εντολή στις στρατιωτικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε προειδοποιητικούς – αποτρεπτικούς πυροβολισμούς.

Εάν δεν υπήρξε από το τουρκικό ελικόπτερο παραβίαση του Εθνικού εναερίου χώρου, γιατί δόθηκε εντολή προειδοποιητικών πυρών;

Και εάν υπήρξε παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου, γιατί η Κυβέρνηση το αποκρύπτει;

Γιατί η πολιτική ή η στρατιωτική ηγεσία δεν προχώρησαν άμεσα σε επίσημη ανακοίνωση και μάλιστα όταν η είδηση ήταν γνωστή στα Μέσα Ενημέρωσης από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης;

Αυτοί οι χειρισμοί καταδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ανεπίτρεπτο ερασιτεχνισμό ζητήματα κρίσιμης σημασίας για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Και όταν μια κυβέρνηση αντιμετωπίζει ακόμη και τα εθνικά θέματα με τέτοια επιπολαιότητα είναι προφανές ότι είναι και επικίνδυνη.

Γ) Οικονομία

Οι φανταστικές ιστορίες του κ. Τσίπρα, διαψεύδονται πλέον και από τους Υπουργούς του. Εδώ και μήνες, ο κ. Τσίπρας μιλά για «καθαρή έξοδο» από το Μνημόνιο και «τέλος της εποπτείας». Εξ αρχής, η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ότι δεν υπάρχει τον ερχόμενο Αύγουστο καμία έξοδος από τα Μνημόνια αφού η Κυβέρνηση έχει ψηφίσει επιπλέον μέτρα 5,2 δις ευρώ – περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου – που θα ισχύσουν από το 2019 και το 2020 αντίστοιχα.

Τώρα, ο κ. Τσακαλώτος ομολογεί ότι θα υπάρξει και Μνημόνιο και εποπτεία μετά τον Αύγουστο. Μόνο που τα ονομάζει «Πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης». Είναι ο νέος όρος που εισάγεται στη διάλεκτο του ΣΥΡΙΖΑ μετά τους «θεσμούς», της «συμφωνίας» (αντί του μνημονίου) και του «αναγκαίου συμβιβασμού» (αντί της παγκοσμίως πλέον γνωστής «kolotoumbas»).

Προηγούμενο άρθροΠέθανε ο πανεπιστημιακός Θανάσης Βακαλιός
Επόμενο άρθροΑν. ΥΠΕΝ, Σ. Φάμελλος: «Απαραίτητη μια νέα ευρωπαϊκή στρατηγική μηδενικών εκπομπών άνθρακα για το 2050»