Πλατύ: Ενημέρωση βαμβακοπαραγωγών για καλλιέργεια του 318 σπόρου της PIONEER HI-BRED HELLAS AE. – βίντεο – φωτό

Ενδιαφέρουσα ενημέρωση των ντόπιων βαμβακοκαλλιεργητών πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, από εκπροσώπους της εταιρείας γεωργικών προϊόντων PIONEER HI-BRED HELLAS AE, στο Δημοτικό Θέατρο Πλατέος.

Γιώργος Γκιώνης
Ρεπορτάζ: Γιώργης Γκιώνης

Η εν λόγω επιχείρηση σε συνεργασία με τα τοπικά εκκοκκιστήρια βάμβακος ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ Ν. ΑΦΟΙ, Α.Β.Ε.Ε. ανέπτυξε τα ποιοτικά πλεονεκτήματα του σπόρου βάμβακος 318 PIONEER, προτρέποντας στη συγκεκριμένη καλλιέργεια και παράδοση του προϊόντος του βαμβακιού σε οργανωμένη μορφή.

Η συγκεκριμένη καλλιέργεια σπόρου ενδείκνυται για την ποιότητά της, οπότε αυτή η ενημέρωση-παρότρυνση ώθησε προς αυτή την οδό, ώστε υπό προϋποθέσεις να επιτευχθεί υψηλότερη τιμή παράδοσης βαμβακιού στο εκκοκκιστήριο. Βασική προϋπόθεση αυτής της δραστηριότητας, είναι η παραδοτέα ποσότητα βάμβακος να είναι χαμηλότερη του 15% περιεκτικότητας σε υγρασία, γεγονός που θα επιφέρει και υψηλότερη τιμή αγοράς του από την τρέχουσα της αγοράς, εκτιμώντας την ποιοτική υφή της ίνας του προϊόντος.

Δείτε το  βίντεο:

Φωτο:

DSC05949DSC05955DSC05956DSC05957DSC05958DSC05959DSC05960

Προηγούμενο άρθροΑναγκαία η ποιότητα και η εγγύηση της ελληνικότητας των γαλακτομικών προϊόντων, τόνισε ο αναπληρωτής υπ. ΥΠΑΑΤΓ. Τσιρώνης
Επόμενο άρθροΠληρωμή δικαιωμάτων αγροτεμαχίων και χωρίς Α.Τ.ΑΚ. αποφάσισε ο Β. Αποστόλου