Η κλιμακτήριος δεν είναι η μόνη αιτία για εξάψεις – Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Ξέρετε πως αν βρίσκεστε στην κλιμακτήριο και έχετε παραπάνω κιλά έχετε κάθε σοβαρό λόγο για να βιώνετε εντονότερες εξάψεις και νυχτερινές εφιδρώσεις;

Μαρία Αλιμπέρτη - Κατσάνη
Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη οι γυναίκες με πολλά περιττά κιλά αντιμετωπίζουν εντονότερες εξάψεις και νυχτερινές εφιδρώσεις όταν φθάσουν στην κλιμακτήριο.

Τα στοιχεία έρχονται από την Βορειοαμερικανική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης NAMS, στην μελέτη έλαβαν μέρος 750 εθελόντριες ηλικίας 45 έως 60 ετών.

Διαπιστώθηκε λοιπόν πως όσες γυναίκες ήταν παχύσαρκες είχαν περισσότερες και έντονες εξάψεις καθ όλη την διάρκεια της ημέρας αλλά περισσότερο κατά την διάρκεια του ύπνου.

Η κλιμακτήριος δεν είναι η μόνη αιτία για εξάψεις2Το περιττό σωματικό βάρος οδηγεί εξάψεις και νυχτερινές εφιδρώσεις επειδή το σωματικό λίπος δρα ως μονωτικό υλικό, και παγιδεύει τη θερμότητα στο εσωτερικό του σώματος.

Επίσης διαπιστώθηκε πως οι κυρίες που ήταν παχύσαρκες και έλαβαν μέρος στην μελέτη ταλαιπωρούνται από πόνους στις αρθρώσεις και στους μυς και προβλήματα ούρησης.

Αν χάσετε το περιττό βάρος από το σώμα σας και γυμνάζεστε  συστηματικά ενδέχεται να τις μειωθούν οι εξάψεις και νυχτερινές εφιδρώσεις.

Προηγούμενο άρθροΒαρκελώνη – MWC: Περισσότερα από 300 εκατομμύρια διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα στους δρόμους μέχρι το 2025 – Θα έχουν την δυνατότητα να κινούνται και αυτόνομα
Επόμενο άρθροΣχολικοί αγώνες βόλεϊ: 1ο Λύκειο Αλεξάνδρειας – Λύκειο Μελίκης 2 – 0 σετ. – βίντεο – φωτό.