Μετά τη Black Friday… – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Η χώρα μας φαίνεται ότι ακολουθεί όλα να ξενόφερτα έθιμα προκειμένου να μπορέσουν οι επαγγελματίες να αναθερμάνουν τις πωλήσεις τους μετά από μια παρατεταμένη περίοδο υποτονικής αγοραστικής κίνησης. Έτσι, μετά την Black Friday… αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται η Cyber Week. 

Δημήτρης Χριστούλιας
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Δημήτρης Χριστούλιας

Διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά και φέτος θα διαρκέσει από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου. Κατά το διάστημα αυτό, πλήθος ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων θα παρέχει ελκυστικές προσφορές προς το καταναλωτικό κοινό, προτρέποντάς το να «βιώσει» την online αγοραστική εμπειρία. Σημειώνεται, ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 6.500 ηλεκτρονικά καταστήματα, μέσα από τα οποία 3 εκατομμύρια καταναλωτές πραγματοποιούν αγορές ύψους 4 δισ. ευρώ.

Οι προσφορές θα είναι καλές, σε ποσοστό μάλιστα που θα ξεπερνούν το 70%, ωστόσο οι φορολογικές υποχρεώσεις είναι πολλές στο τέλος του χρόνου και είναι ζητούμενο το μέγεθος της επιτυχίας της συγκεκριμένης εμπορικής κίνησης. Α, και τώρα που είπα για φόρους, μπορείτε να μου πείτε πώς εξηγείται τη φρενίτιδα 4,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων που προκάλεσε η πρώτη φορολοταρία, οι οποία ανέδειξε 1.000 τυχερούς, οι οποίες κέρδισαν από 1.000 ευρώ. Μέχρι και η ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «έπεσε» αφού όλοι ήθελαν να μάθουν αν είναι οι τυχεροί. Η πρώτη κλήρωση, ωστόσο έπεσε και με την λήξη της προθεσμίας για την πληρωμή της τρίτης δόσης του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ συνολικής αξίας 1,7 δισ. ευρώ.

Το ενδιαφέρον αναμένεται να κορυφωθεί στα τέλη του μήνα, καθώς θα πραγματοποιηθούν διαδοχικές κληρώσεις όπου 9.000 τυχεροί θα κερδίσουν συνολικά 9 εκατ. ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΠαντού μειώσεις εδώ αυξήσεις – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Επόμενο άρθροΤι είναι οι υπερτροφές; Μας βοηθούν να απομακρύνουμε τα γηρατειά;
Δημοσιογράφος REALnews Οικονομικό ρεπορτάζ