Θα ήταν υπερβολικό να λέγαμε πως ότι και να φάμε κινδυνεύουμε να πάθουμε κάποια μορφή καρκίνου όμως σύμφωνα με τους επιστήμονες εκτός από κάποιες τροφές και ο τρόπο ζωής μας είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη καρκίνου.
Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν σε διάφορες τροφές που τις καταναλώνουμε πολύ συχνά και που πιστεύουμε πως είναι υγιηνές, στην πραγματικότητα προκαλούν τον καρκίνο και θα πρέπει να τις αποφεύγουμε:
Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκονται οι Γεννητικά Μεταλλαγμένοι Οργανισμοί, γιατί προκαλούν πολύ γρήγορη ανάπτυξη όγκων κατά την μακροχρόνια κατανάλωσή τους σε σχέση με τα βιολογικά προϊόντα.
Τα ανθρακούχα αναψυκτικά ακόμα και τα light που συνιστούνται στις δίαιτες, περιέχουν ζάχαρη ή τεχνητές γλυκαντικές ουσίες και χρωστικές ουσίες που τρέφουν τα καρκινικά κύτταρα και προβλήματα στην εγκυμοσύνη.
Η λευκή ζάχαρη, όπως και το σιρόπι καλαμποκιού που τα βρίσκουμε σε κέικ, χυμούς, μπισκότα, δημητριακά αλλά και φαγητά, ευθύνονται για τα υψηλά ποσοστά σε καρκίνο.
Τα πολύ νόστιμα, επεξεργασμένα κρέατα, όπως σαλάμια, καπνιστά κρέατα, επεξεργασμένοι κιμάδες και άλλα που περιέχουν συντηρητικά, ευθύνονται για την ανάπτυξη καρκίνου.
Το αγαπημένο σνακ των παιδιών το Pop – corn όταν παρασκευάζεται στα μικροκύματα μπορεί να είναι η εύκολη λύση αλλά συνδέεται με διάφορες μορφές καρκίνου όπως στο ήπαρ, τον προστάτη και στο πάγκρεας.
Η χρήση του επεξεργασμένου λευκού αλευριού, για Παρασκευή ζυμαρικών αλλά και ψωμιού που καταναλώνουμε, ευθύνεται για την παχυσαρκία και για την ανάπτυξη καρκίνου.
Πολλές μορφές καρκίνου οφείλονται στο κακό μας αέρα που αναπνέουμε, στο μολυσμένο νερό που πίνουμε αλλά και στην καθιστική μας ζωή.
Η άσκηση, τα βιολογικά τρόφιμα και το καθαρό περιβάλλον είναι αυτά που θα μας χαρίσουν υγεία.