Βέροια: Επίσκεψη του Απόστολου Τζιτζικώστα στο Νοσοκομείο Βέροιας. – βίντεο-φωτο – Δηλώσεις

Την επίσημη παρουσία του στη Βέροια με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια της πόλης, ολοκλήρωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  Απόστολος Τζιτζικώστας, επισκεπτόμενος το Νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Ημαθίας.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Σιμόπουλος

Τον συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, οι Σύμβουλοι της Περιφέρειας Ημαθίας Νίκη Καρατζιούλα και Θεόφιλος Τεληγιαννίδης. Παρόντες ήταν επίσης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Φρόσω καρασαρλίδου και Χρήστος Αντωνίου. Τον κ. Τζιτζικώστα υποδέχτηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Βέροιας Δημήτρης Μαυρογιώργος, ο οποίος ενημέρωσε για τις τεχνικές διεργασίες που γίνονται στην κατασκευή της νέας πτέρυγας, με την προοπτική αποπεράτωσης του έργου την άνοιξη του 2018.

DSC00960Τόνισε ότι η ολοκλήρωσή του θα συνδράμει αποφασιστικά στη βελτίωση της γενικής εικόνας του Νοσοκομείου, αλλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του Νομού Ημαθίας. Παράλληλα ζήτησε τη συνδρομή της Κεντρικής Περιφέρειας, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί το έργο και να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες του. Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι αρωγός στις προσπάθειες αποπεράτωσης του έργου είναι πλέον το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, αφού από πλευράς Περιφέρειας έχουν γίνει ήδη όλες οι δυνατές ενέργειες αντλώντας αποκλειστικά ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ακολούθησε ξενάγηση στο εργοτάξιο της νέας πτέρυγας.

Στιγμιαία διχογνωμία δημιουργήθηκε όταν ο διοικητής του Νοσοκομείου ισχυρίστηκε τη δυνατότητα της Περιφέρειας για περεταίρω οικονομική ενίσχυση, με τον Περιφερειάρχη να ανταπαντά οτι δεν υπάρχουν εθνικά κονδύλια. Τα μόνα έργα που προωθούνται είναι μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων. “Τόσο το θέμα της αποπεράτωσης της νέας πτέρυγας στο νοσοκομείο Βέροιας, όσο και αυτό του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο της Νάουσας είναι θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Υγείας”, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα Φρόσω Καρασαρλίδου να ανταπαντά ότι είναι ήδη δρομολογημένο το θέμα.

DSC01016 1Στη συνέχεια της επίσκεψης ιδιαίτερη μνεία έγινε στην κατασκευή της σύγχρονης μονάδας εντατικής θεραπείας που υλοποιείται, με δυνατότητα παροχής 18 κλινών. Κατόπιν ο Απόστολος Τζιτζικώστας επισκέφτηκε το παιδιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου, όπου πρόσφατα με τη συμβολή του ίδιου αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας έγινε η προμήθεια νέων τηλεοπτικών συσκευών.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κου Τζιτζικώστα. Τί είπε ακόμη για τον κάθετο άξονα της Εγνατίας, καθώς και την τοποθέτηση του κου Καλαϊτζίδη για το θέμα του τελωνείου της Κουλούρας.

Δείτε την επίσκεψη και ξενάγηση του Απόστολου Τζιτζικώστα στο βίντεο:

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Απόστολου Τζιτζικώστα στο βίντεο:

Φωτό:

DSC00937DSC00949DSC00951 1DSC00955DSC00958DSC00960DSC00961 1DSC00967DSC00974DSC01005 1DSC01006DSC01011DSC01016 1DSC01021

Προηγούμενο άρθροΣτο ΣτΕ και πάλι η συνταγματικότητα της ελληνικής ιθαγένειας με το νέο νόμο
Επόμενο άρθροΣτον εισαγγελέα προσφεύγει ο ΙΣΑ για τα αντιβιοτικά χωρίς συνταγή