Ο ουρανοξύστης του Τσοχατζόπουλου στην Αγία Πετρούπολη! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Μια υπόθεση πέριξ του Άκη Τσοχατζόπουλου και των εξοπλιστικών προγραμμάτων από τα οποία έπαιρνε μίζες, έρχεται σιγά σιγά στην δημοσιότητα αν κι η αποκάλυψή της χρονολογείται από το 2015 που έγινε γνωστή στις δικαστικές αρχές.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το 2015 ο Βρετανός δικηγόρος Πήτερ Κόλεριτζ, κλήθηκε από την ανακρίτρια της υπόθεσης των εξοπλιστικών Βασιλική Μπράτη για να καταθέσει με την ιδιότητα του νομικού συμβούλου του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, που είναι ένα από τα πιο επιφανή πρόσωπα που ενεπλάκησαν στα εξοπλιστικά και στις μίζες προς τον Τσοχατζόπουλο.

Ο Βρετανός δικηγόρος είχε στην αρμοδιότητά του από τη συνεργασία του με τον Λιακουνάκο την δημιουργία και διαχείριση όλων των off shore εταιρειών του επιχειρηματία, από τις οποίες διακινούνταν τα χρήματα προς τον Τσοχατζόπουλο και τα άλλα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που δωροδοκούνταν.

Στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια της υπόθεσης, ο δικηγόρος έδωσε πολλά στοιχεία. Εταιρείες off shore, τραπεζικούς λογαριασμούς, ονόματα παραληπτών χρημάτων και πολλές άλλες λεπτομέρειες.

Μεταξύ των άλλων αποκάλυψε ότι μια από τις εταιρείες που του έδωσε εντολή να συστήσει ο Λιακουνάκος, είχε στην κατοχή και ιδιοκτησία της έναν ουρανοξύστη στη Ρωσία και δη στην Αγία Πετρούπολη. Ο ουρανοξύστης αυτός νοικιαζόταν με συνολικό ετήσιο μίσθωμα 2 εκατομμύρια δολάρια!

Από την έρευνα που έκαναν οι δικαστικές αρχές με απόλυτη μυστικότητα –εξ ου και δεν διέρρευσε τότε το παραμικρό- αποκαλύφθηκε ότι τα μισθώματα αυτά κατέληγαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Τσοχατζόπουλου και του «δεξιού» του  χεριού, του πρώην υπουργού Γιάννη Σμπώκου!

Από την πιο ενδελεχή έρευνα, οι ελληνικές δικαστικές αρχές θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος ουρανοξύστης ανήκει στους Τσοχατζόπουλο, Σμπώκο και σε ένα ακόμη πρόσωπο με το επώνυμο Καμάρας.

Από τότε, το ελληνικό δημόσιο βρίσκεται σε συνεχή αντιδικία με το Ρωσικό, που μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου δέσμευσε τον ουρανοξύστη και λαμβάνει εκείνο τα μισθώματα.

Η Ελλάδα ζητά την αποδέσμευση του κτιρίου για να το πουλήσει ή να εισπράττει εκείνη το μίσθωμα κι οι Ρώσοι αρνούνται.

Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα ρωσικά δικαστήρια κι η χώρα μας έχει ζητήσει όχι μόνο την επιστροφή ιδιοκτησίας του ακινήτου αλλά κι όλα τα μισθώματα που έχουν εισπράξει μέχρι τώρα οι Ρώσοι.

Κι ο Τσοχατζόπουλος που πριν λίγους μήνες εμφανιζόταν …ημιθανής στις φυλακές και αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας, απολαμβάνει τα μπάνια του στις πισίνες των βορείων προαστίων της Αθήνας και σε πολυτελή ξενοδοχεία της Φθώτιδας…

Και κουνάει και το δάκτυλο με συνεντεύξεις του εδώ κι εκεί, δηλώνοντας στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ…

Προηγούμενο άρθροΔημιουργείται Ένστολη Δασοφυλακή. «Έμπρακτη η πρόθεσή μας για επιτήρηση των δασικών οικοσυστημάτων», δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος
Επόμενο άρθροCapital Controls: από σήμερα ο δικαιούχος μπορεί να κάνει ανάληψη έως του ποσού των χιλίων οκτακοσίων (1.800) ευρώ κατ΄ ανώτατο όριο, με μια ή περισσότερες αναλήψεις τον μήνα.
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.