Δικαιώνονται οι προσδοκίες από το ΥΠΑΑΤ και τον ΕΛΓΑ για καίρια ζητήματα των αγροτών

Δικαιώνονται οι προσδοκίες από το ΥΠΑΑΤ και τον ΕΛΓΑ  για καίρια ζητήματα των αγροτών, αφού:

  • Το πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης της ζημίας στα ροδάκινα από την κακοκαιρία του περασμένου Ιουλίου, δικαιώνει την άποψη – όπως αναμενόταν – ότι η συγκεκριμένη ζημία, προσδιορίζεται ως ζημία, που αποζημιώνεται από τον ΕΛΓΑ. Λεπτομερής αναφορά αναμένεται τις αμέσως επόμενες μέρες από το ΥΠΑΑΤ.

  • Για το πρόγραμμα απονιτροποίησης (ειδικές περιοχές) – σχέδια βελτίωσης 2013/2014 – προβλέπεται να ολοκληρωθεί  η πληρωμή του υπόλοιπου 10%, στα μέσα του Σεπτεμβρίου (από 15 έως 20/9),

συγκεκριμένα υπεγράφη η σχετική ΚΥΑ και αναμένεται η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

  • Η πληρωμή που αφορά, στην «ολοκληρωμένη διαχείριση των τεύτλων» έτους 2015 – που διεκόπη λόγω τεχνικών προβλημάτων- θα εκκινήσει άμεσα, ώστε οι ΔΑΟΚ να στείλουν τα δεδομένα, προκειμένου οι παραγωγοί να πληρωθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

  • Για τους επιλαχόντες «νέους αγρότες», που πρόκειται να ενταχθούν στο σχετικό πρόγραμμα – όπως επίσημα ανακοινώθηκε από το ΥΠΑΑΤ – αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να συμπεριληφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός επιλαχόντων.

  • Η τεκμηρίωση σχετικά με τη διεκδίκηση αποζημίωσης, λόγω του εμπάργκο στη Ρωσία, βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας, ώστε στα τέλη του Σεπτέμβρη να κατατεθεί σχετικό αίτημα στην Ε.Ε. – από κοινού με άλλες ενδιαφερόμενες χώρες – όπως συμφωνήθηκε στην κοινή σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ τον περασμένο Ιούλιο, (σύντομα θα ανακοινωθούν επίσημα τα μέτρα στήριξης των ροδακινοπαραγωγών από τον ΥΠΑΑΤ) .

Βέροια 30/8/2017    

Αντωνίου Χρ.  Καρασαρλίδου Φρ.  Ουρσουζίδης Γ. Βουλευτές Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

Προηγούμενο άρθροΜειώνεται η παραγωγή βουτύρου στην Ευρώπη. – Γράφει η Ειρήνη Αιμονιώτη.
Επόμενο άρθροΑντίδραση εκπροσώπου ΥΠΕΞ για το σχέδιο οικιστικής ανάπλασης στη Χειμάρρα της Αλβανίας