Με τη γενοκτονία στη φανέλα! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Αλίευσα στην είδηση σε μια περιπλάνησή μου στο διαδίκτυο.

Κι ομολογώ, χωρίς να έχω καμιά σχέση με τον Ποντιακό ελληνισμό, ότι συγκινήθηκα.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Μια μικρή ομάδα από την Πέλλα, ο ΠΑΟΚ Δυτικού, αποτύπωσε τη θλιβερή γενοκτονία των Ποντίων στη φανέλα της! Έτσι θ’ αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πέλλας.

Τι να πω; Τα συγχαρητήρια σ’ εκείνους που τιμούν την καταγωγή τους. Συγχαρητήρια στους ανθρώπους αυτού του μικρού χωριού που έδειξαν τι σημαίνει εθνική ευαισθησία, που έδειξαν ότι δεν ξεχνούν, που έδειξαν ότι τιμούν με το παραπάνω τους προγόνους τους.

Έμαθα κι άλλα.

Ότι αυτή η ομάδα που ιδρύθηκε το 1958, είχε από τότε εθνικές ευαισθησίες κι ιδανικά.

Το πρώτο της όνομα ήταν ΕΟΚΑ.  Από συμπάθεια κι αλληλεγγύη στους Κύπριους που διεξήγαγαν τον απελευθερωτικό τους αγώνα εναντίον των Άγγλων και διεκδικούσαν την ένωσή τους με την Ελλάδα, που τελικά τορπιλίστηκε μέσα από το νησί…

Κι από το 2000, η ΕΟΚΑ μετονομάστηκε σε ΠΑΟΚ Δυτικού, αφού η πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού είναι οπαδοί του δικεφάλου της Θεσσαλονίκης.

 

Υστρ:
Οι πράξεις που εμφορούνται από ανιδιοτέλεια και βαθιά ιδανικά, δεν μπορούν να λασπώνονται.
Το γράφω επειδή διάβασα μερικά (ευτυχώς λίγα)  κακόβουλα σχόλια κάποιων στο διαδίκτυο.
Ότι, τάχα, όλα αυτά έγιναν για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ….
Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για μικρότητες.
Κι ότι η ουσία είναι όπως αναφέρω στο κύριο σώμα του σχολίου.
Προηγούμενο άρθροΠρόταση για την αντιμετώπιση της ανεργίας καταθέτει σήμερα η Ρ. Αντωνοπούλου στην Επιτροπή Απασχόλησης του Ευρωκοινοβουλίου
Επόμενο άρθροΧαλκιδική: Ένοπλη ληστεία σε ξενοδοχείο στο Πευκοχώρι
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.