Φτάνει το Σαββατοκύριακο για να ξεκουραστούμε για όλη την εβδομάδα; – Γράφει η Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Πως κιλά έτσι η εβδομάδα, κάτι το άγχος της ημέρας και η εξουθενωτική εργασία, κάτι το βαρύ φαγητό που φάγαμε, κάτι η ζέστη, που να κλείσουμε μάτι τις καθημερινές, αλλά δεν πειράζει θα ξεκουραστούμε το Σαββατοκύριακο…

Φτάνει το Σαββατοκύριακο για να ξεκουραστούμε για όλη την εβδομάδα 1Λέτε να φτάνει το Σαββατοκύριακο για να αναπληρώσουμε δυνάμεις και να ξεκουραστούμε για όλη την εβδομάδα;

Μαρια αλιμπερτι 2
Γράφει η συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Έπειτα από μια εξουθενωτική εβδομάδα στη δουλειά, το Σαββατοκύριακο δεν αρκεί για να ξεκουραστούμε και να αναπληρώσουμε τον ύπνο που χάσαμε, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Σύμφωνα με τη μελέτη που έδωσε στην δημοσιότητα ο Έλληνας καθηγητής Ψυχιατρικής Αλέξανδρος Βγόντζας, ειδικός σε θέματα ύπνου, η συνήθης πρακτική της παράτασης των ωρών του ύπνου τα Σαββατοκύριακα δεν αρκεί για να αναπληρωθούν οι εβδομαδιαίες νοητικές λειτουργίες.

Μία ομάδα νεαρών ανδρών και γυναικών, πέρασαν 13 συναπτές νύχτες στο Ιατρείο Ύπνου του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

Φτάνει το Σαββατοκύριακο για να ξεκουραστούμε για όλη την εβδομάδα3Σε ότι είχε να κάνει με τους άντρες η μελέτη έδειξε πως έχουν αληθινό πρόβλημα όταν στερούνται ύπνο και δυσκολεύονται να ξυπνήσουν νωρίς το Σαββατοκύριακο, έχουν δηλαδή πράγματι ανάγκη να μένουν στο κρεβάτι περισσότερο.

Φτάνει το Σαββατοκύριακο για να ξεκουραστούμε για όλη την εβδομάδαΟι γυναίκες απεδείχθησαν πολύ πιο ανθεκτικές στην έλλειψη ύπνου όμως αυτό είναι κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο να εκδηλώσουν καρδιολογικά προβλήματα, ενώ ο λιγοστός ύπνος τις κάνει οξύθυμες, πρόβλημα που δεν παρατηρείται στους άυπνους άντρες.

Προηγούμενο άρθροΕθνικός Κλειδίου: Ανανεώσεις παικτών
Επόμενο άρθροΠέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής – Ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές που σημάδεψαν την εποχή του!