Φτάνει πια ρε αλητήριοι! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Σ’ αυτή τη χώρα που νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα με τον δημόσιο τομέα, πάντα υπάρχουν ζητήματα που επιβεβαιώνουν το αντίθετο. Ότι δεν έχουμε δει τίποτα.

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ακούστε ιστορία που προέκυψε:

Δεκαεννέα υπάλληλοι (19) ασφαλιστικών ταμείων, πιάστηκαν να βάζουν το χέρι στο βαζάκι με το μέλι. Τουτέστιν πιάστηκαν να καταχρώνται μικρά ή μεγαλύτερα ποσά.  Μάλιστα, το ομολόγησαν κιόλας. Επί προηγούμενης κυβέρνησης τέθηκαν σε αργία μέχρι να επιληφθούν τα δικαστήρια και τα υπηρεσιακά συμβούλια. Τώρα, με την «πρώτη φορά Αριστερά» της  δήθεν ηθικής υπεροχής, επιστρέφουν στις θέσεις τους, αφού για ν’ απολυθούν πρέπει να τους επιβληθούν –πλην των ποινικών- και πειθαρχικές κυρώσεις.

Όμως, για να τους επιβληθούν κυρώσεις πρέπει να συνεδριάσουν τα πειθαρχικά συμβούλια, όπως προβλέπει ο νόμος 4387.

Πώς, όμως, θα συνεδριάσουν τα υπηρεσιακά –πειθαρχικά συμβούλια, όταν αυτά δεν υπάρχουν με νόμο του Κατρούγκαλου;  Που μαζί με την κατάργηση των ταμείων κατάργησε και τα πειθαρχικά συμβούλια που λειτουργούσαν αυτόνομα σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ;

Αυτή την «αβλεψία» Κατρούγκαλου, επιχείρησε να τη διορθώσει ο υφυπουργός Ασφάλισης, ο Πετρόπουλος. Αλλά έκανε νέα «γκάφα». Όρισε τον Μάιο του 2016 τρία μέλη για το πειθαρχικό του ΕΦΚΑ, ενώ ο νόμος προβλέπει πέντε, με τη συμμετοχή και δυο εργαζομένων. Όμως, για να βγουν τα δυο μέλη των εργαζομένων, θα έπρεπε πρώτα να γίνει η σύσταση υπηρεσιακών συμβουλίων που εν συνεχεία θα τα επέλεγαν… Τα οποία υπηρεσιακά συμβούλια δεν λειτουργούν στον νέο ΕΦΚΑ!

Έτσι, οι δεκαεννέα, επειδή πέρασε η διετία από τότε που πέρασαν σε καθεστώς αργίας (εν των μεταξύ πληρωνόντουσαν) επέστρεψαν στις εργασίες τους!

Όπως, οσονούπω θα επιστρέψουν άλλοι 250 (!!!!) που έχουν τεθεί σε αργία (ΜΟΝΟ από τα πρώην ταμεία του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ) και συμπληρώνεται η διετία από την εφαρμογή της!

Προσοχή: Αυτές οι 250 υποθέσεις επίορκων κλεφτών και καταχραστών είναι της τελευταίας διετίας, δηλαδή από τα μέσα του 2015 και μετά….

Για την ιστορία, μεταξύ των 19 περιπτώσεων που επιστρέφουν στην μόνιμη εργασία τους στο δημόσιο είναι:

  1. Υπάλληλος σε υποκατάστημα ΕΦΚΑ στο Ηράκλειο Κρήτης, που ομολόγησε ότι καταχράστηκε 4,5 χιλιάδες ευρώ, επειδή του ζητούσε χρήματα η φίλη του!
  2. Υπάλληλος σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στη Μακεδονία, που ομολόγησε ότι βούτηξε από το ταμείο 1,9 χιλιάδες ευρώ, επειδή είχε ανάγκη διακοπών!!!
  3. Διευθυντής σε κεντρικό υποκατάστημα ΕΦΚΑ στην Αθήνα, προέβη σε «ανάληψη» 5 χιλιάδων ευρώ, ομολόγησε, αλλά επέστρεψε στην υπηρεσία του προχθές (26 Ιουνίου) και ζήτησε αναδρομικά το επίδομα θέσης 350 ευρώ μηνιαίως!

Ταυτοχρόνως μ’ αυτά, μόλις προσφάτως «ακούστηκαν κανόνια» από τον ΕΦΚΑ Βόλου για κατάχρηση 80 χιλιάδων ευρώ και από τον ΕΦΚΑ Πάτρας για 100 χιλιάδες ευρώ! Κύκλωμα εκ των έσω, πίστωνε επιδόματα σε δικούς τους λογαριασμούς κι εν συνεχεία άλλαζε ΙΒΑΝ για να μη φαίνεται σε ποιους πηγαίνουν τα χρήματα!!!

Ερώτηση: Αν οποιοδήποτε από αυτά τα μπουμπούκια δούλευε στον ιδιωτικό τομέα, θα είχε πάει πάραυτα σπίτι του, ναι ή όχι;

Όμως, από την ιερή μας αγελάδα δεν απολύεται ποτέ κανένας! Όχι μόνο αν είναι ανίκανος αλλά ακόμη κι αν είναι κλέφτης…

Αυτό το δημόσιο συντηρούμε όλοι μας με αίμα και φόρους, φόρους, φόρους, φόρους…

Κι αυτό το δημόσιο δεν θέλουμε ν’ αλλάξουμε.

 

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδα εφημερίδων της Παρασκευής 30 Ιουνίου 2017
Επόμενο άρθροΤεχνολογία: Χάος σε μεγάλες εταιρείες ανά τον κόσμο έχουν προκαλέσει οι νέες κυβερνοεπιθέσεις με το λυτρισμικό Petya
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.