ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ: Για την επέτειο Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η 19η Μαΐου είναι μια  ξεχωριστή ημερομηνία στο χάρτη των επετείων της Ελληνικής Ιστορίας. Αποτελεί το ορόσημο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και θεωρείται απ’ όλους τους ΄Ελληνες ημέρα Τιμής και Μνήμης.

          Η ημέρα αυτή φέρνει στη μνήμη όλων των Ελλήνων την ταραγμένη περίοδο 1914 έως 1923 τότε που οι Τούρκοι προέβησαν σε απίστευτες πράξεις βίας και προκάλεσαν το θάνατο με διάφορους τρόπους 353.000 ανθρώπων, προκαλώντας συναισθήματα φρίκης σ’ όλη την οικουμένη.

          Την ίδια περίοδο οι Τούρκοι προέβησαν επίσης στη γενοκτονία των Αρμενίων με πολλές χιλιάδες θύματα.

          Τα δύο αυτά γεγονότα, ενώ έγιναν την ίδια περίπου χρονική στιγμή, δεν ακολούθησαν μια κοινή πορεία στα φόρα των χωρών της Ευρώπης, με αποτέλεσμα η γενοκτονία των Αρμενίων να έχει ήδη αναγνωριστεί και να έχει επιβληθεί στη διεθνή κοινή γνώμη ενώ η γενοκτονία των Ποντίων έχει ακόμη δυσκολίες στην επίσημη αναγνώρισή της και ιδιαίτερα στην παραδοχή της Τουρκίας του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος.

          Τα τελευταία χρόνια με τις άοκνες προσπάθειες πολλών παραγόντων και κυρίως των διαφόρων οργανώσεων των Ποντίων σ’ όλο τον κόσμο, ενημερώθηκε διεξοδικά η κοινή γνώμη και επιτέλους ορισμένες χώρες προέβησαν στην αναγνώριση του γεγονότος αυτού και απομένει ακόμη αρκετός δρόμος να διανυθεί, ώσπου η αναγνώριση να γίνει καθολική και να υποχρεωθεί η Τουρκία να παραδεχτεί τα εγκλήματά της και να υποσχεθεί δημόσια ότι δε θα τα επαναλάβει.

          Όλοι οι Έλληνες, ανεξάρτητα από την ιδιαίτερη φυλετική ιστορία τους, πρέπει να αγκαλιάσουμε την προσπάθεια των Ποντίων, να συμπαρασταθούμε ολόψυχα στον αγώνα τους, να δείξουμε ενεργά την δράση μας και να βοηθήσουμε αυτόν τον εθνικό αγώνα για να πετύχουμε τη δικαίωση,  που πρέπει να έρθει σύντομα, ώστε οι θυσίες των Ποντίων να γίνουν φάρος ελπίδας της νέας γενιάς των Ελλήνων και να βοηθήσουν την πατρίδα μας στην παγκόσμια πορεία της.

 

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                           ΑΓΙΟΛΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Προηγούμενο άρθροΣύλλογος Κολινδρινών Αλεξάνδρειας «Ο ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΣ»: Ανακοίνωση – Πρόσκληση για εκδρομή
Επόμενο άρθροΣυνταγή: Οσομπούκο αλά μιλανέζε – TV “E” – Ο Έμβολος χορηγός (βίντεο)