ΕΔΟΚ -“Meet the European Lamb”: Γνωριμία  της κτηνοτροφικής  και γαστρονομικής  ταυτότητας της  Ελλάδας με δημοσιογράφους του εξωτερικού

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος, ΕΔΟΚ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτουμένου Προγράμματος “Meet the European Lamb” που υλοποιεί, έχει προσκαλέσει στην Ελλάδα 10  έγκριτους  δημοσιογράφους της γαστρονομίας, διαμορφωτές της κοινής γνώμης, οι  πέντε είναι από τη Σαουδική Αραβία και οι υπόλοιποι από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Σκοπός της  αποστολής είναι η γνωριμία  της κτηνοτροφικής  και γαστρονομικής  ταυτότητας της  Ελλάδας  και συγκεκριμένα  της  Ηπείρου, που είναι η αντιπροσωπευτικότερη  περιφέρεια  για  την κτηνοτροφία, την βιοποικιλότητα  και την παραγωγή εκλεκτών  προϊόντων με  την  υπογραφή της  φύσης.

Στόχος του Ευρωπαϊκού  Προγράμματος είναι η ενημέρωση και η προώθηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελληνικού πρόβειου κρέατος, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας καθώς  επίσης η αύξηση των  εξαγωγών στις αγορές στόχους της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η ΕΔΟΚ με το  πρόγραμμα της , συνεπικουρουμένη από την περιφέρεια  Ηπείρου,   σκοπεύουν στην  ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών  του πρόβειου κρέατος, σε ότι  αφορά την ποιότητα, τη γεύση, την υψηλή διατροφική αξία,  την ασφάλεια  και την  υγιεινή. Αναδεικνύουν  επίσης την αειφορία στις  μεθόδους εκτροφής  των προβάτων, εστιάζοντας  στην ανανέωση της  μοναδικής  βιοποικιλότητας της περιοχής.

Για την υλοποίηση του  μοναδικού  αυτού εγχειρήματος, αμέριστη είναι η  συμβολή,   του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Α. Καχριμάνη και των συνεργατών του,  καθώς επίσης και  του Προέδρου της Ένωσης  Μετακινουμένων Κτηνοτρόφων κ. Γιάννη  Δεκόλη.

Η άφιξη των Αράβων στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 και την επομένη η αποστολή θα ξεκινήσει  για την Ήπειρο,  συνοδευόμενη  από εκπροσώπους  της  ΕΔΟΚ.

Η αποστολή των Αράβων δημοσιογράφων, θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 13 Σεπτεμβρίου.

Προηγούμενο άρθροΣε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο της Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης στο υποέργο «Ενίσχυση Υδατοκαλλιεργειών» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Επόμενο άρθροΠΟΦΕΕ: Αίτημα μεταφοράς της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων από Δυνητικούς Δικαιούχους για υπαγωγή σε κατηγορία δικαιούχων μειωμένης χρέωσης ΕΤΜΕΑΡ