Ημαθία: Η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών υπέβαλε αίτημα τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απ. Βεσυρόπουλο για de minimis και ΕΛΓΑ

Ικανοποιήθηκε το αίτημα που υπέβαλε η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απ. Βεσυρόπουλο για την φορολογική απαλλαγή των αποζημιώσεων που δόθηκαν σύμφωνα με τον Κανονισμό που είναι γνωστός ως de minimis .

Οι εν λόγω αποζημιώσεις μέχρι σήμερα εντάσσονταν στην κατηγορία των επιδοτήσεων με αποτέλεσμα να φορολογούνται μειώνοντας το εισόδημα των παραγωγών . Ύστερα από διερεύνηση με την ομάδα συμβούλων του Υφυπουργού κ. Βεσυρόπουλου , διαπιστώθηκε η δυνατότητα απαλλαγής από την φορολόγηση και κινήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία .

Εκτός από την ωφέλεια που προκύπτει άμεσα για το αγροτικό εισόδημα από το μέτρο αυτό , δίνεται η δυνατότητα οι αποζημιώσεις αυτές να ενταχθούν στην Εμπορική αξία των πωλήσεων των Οργανώσεων Παραγωγών και να επιχορηγηθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα Επιχειρησιακά Προγράμματά τους , αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την ωφέλεια που θα προκύψει για τον Αγροτικό τομέα .

Παράλληλα γνωστοποιούμε στους Αγρότες της Ημαθίας ότι ικανοποιείται το αίτημα που υπέβαλε η Κοινοπραξία πρός τον ΕΛΓΑ για παράταση της ημερομηνίας πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του 2018 που έληγε τέλος Σεπτεμβρίου , έως το τέλος Οκτωβρίου .

 

Η Διοίκηση της Κοινοπραξίας

Συνεταιρισμών Ο.Π Ν. Ημαθίας

Προηγούμενο άρθροΣπάρταθον 2019: 4ος Έλληνας ο Ηλίας Καραϊωσήφ με ατομικό ρεκόρ
Επόμενο άρθροΔήλωση Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους υδρογονάνθρακες και τα ΕΛΠΕ