ΤΟ 1ο Εργαστηριακό Κέντρο της Βέροιας στην Τοσκάνη της Ιταλίας

ikiΣτην Τοσκάνη Ιταλίας βρίσκεται από τις 17 Σεπτεμβρίου η παιδαγωγική ομάδα του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus + του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου  Βέροιας  «Από το Σταφύλι  στο Κρασί και την Αγορά» με κωδικό 2015-1-EL01-KA102-013466.

Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές με τις συνοδούς καθηγήτριες επισκέφθηκαν:

  • το Consorzio “Doc Bolgheri” όπου ενημερώθηκαν για τη σημασία του κρασιού “Doc Bolgheri” της Τοσκάνης, τις διαδικασίες και τα οφέλη από την πιστοποίηση και τις δράσεις του Concorzio
  • τους αμπελώνες και τα οινοποιεία των επιχειρήσεων Azienda Agricola Ceralti, Agienda Agricola Terre del Marchesato και Agienda Agricola Campo Al Noce. Στις τελευταίες, ενημερώθηκαν για τις εφαρμοζόμενες καλλιεργητικές τεχνικές, τις καλλιεργούμενες ποικιλίες, τη διαδικασία οινοποίησης και τις ιδιαιτερότητες των παραγόμενων κρασιών. Πραγματοποίησαν επίσης και δοκιμασίες κρασιών.

Η παιδαγωγική ομάδα πραγματοποιεί και πολιτιστικές επισκέψεις. Έτσι μετά από την  επίσκεψη στο μεσαιωνικό χωριό Castagneto Carducci θα ακολουθήσουν οι επισκέψεις στην Pisa, στο San Gimignano και τη Siena.

toskani-mathitesH ομάδα αποτελούμενη από τους μαθητές της Γ΄Λυκείου του Τομέα Γεωπονίας του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας Αγγελάκη Αγνή, Αθανασιάδη Χρήστο, Ζιώγα Θεοφανούλα, Γιαννόπουλο Δημήτριο, Ιακωβίδου Αθηνά-Ιωάννα, Λούρη Χρήστο, Νάτσο Μαρία, Νουρή Σωτήριο, Πανταζή Αντωνία, Πορφύρη Αλέξανδρο, Παπαδόπουλο Θωμά, Σιάρκα Γεώργιο, Σταφυλίδου Πετρούλα, Συμεωνίδη Δημήτριο και Τζιβάρα Σωτήριο και τις καθηγήτριες Τσαχουρίδου Παναγιώτα (υπεύθυνο επικοινωνίας) και Ψιψίκα Αικατερίνη (συνοδό) ευελπιστεί στην επιτυχία του προγράμματος.

Το κόστος ταξιδίου, διαμονής, διατροφής και επισκέψεων του εν λόγω προγράμματος καλύπτεται εξ΄ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με φορέα διαχείρισης στην Ελλάδα το Ι.Κ.Υ.

Προηγούμενο άρθροΗ κοινωνία της Αλεξάνδρειας δεν είναι ρατσιστική
Επόμενο άρθροΝίκος Μπρουσκέλης: Ακούστε τι είπε σήμερα το πρωί στο «Πρακτορείo fm» ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Αλεξάνδρειας