10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας #IASFF10

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας, σας προσκαλεί στη 10η επετειακή  χρονιά του από 20  έως 29 Ιουνίου 2024, με ένα πλούσιο δεκαήμερο πρόγραμμα.

Φέτος οικειοποιούμαστε τρία σημεία για την υλοποίηση του Προγράμματος, το κέντρο της πόλης της Αλεξάνδρειας, τη βάση του Φεστιβάλ τη λέσχη Κινηματόδρασις, και το Ιστορικό Κονάκι της Αλεξάνδρειας. Για 10 ημέρες το πρόγραμμα διανθίζεται αξιοποιώντας τους σταθερούς μας θεματικούς άξονες, αλλά και επιπλέον “γιορτινές” προσθήκες.

Η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της πόλης της Αλεξάνδρειας, στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου, με μία ειδική προβολή από τις βραβευμένες και πιο αγαπημένες ταινίες του κοινού, από τα 10 χρόνια του Φεστιβάλ.

Για την 10η επετειακή χρονιά του Φεστιβάλ, έχουμε εντάξει μία ημέρα ενδοσκόπησης με ένα κινηματογραφικό εργαστήριο για την παραγωγή της ταινίας ντοκιμαντέρ IASFF9. Το σταθερό αφιέρωμα στο ζήτημα της έμφυλης βίας, περιλαμβάνει μία ακόμα συνεργασία με το Κέντρο ΔΙΟΤΙΜΑ για ένα workshop και μία ειδική προβολή της βραβευμένης ταινίας Femicidio παρουσία της σκηνοθέτιδας Νίνα Μαρία Πασχαλίδου. Το σταθερό αφιέρωμα στο περιβάλλον θα υλοποιηθεί μέσα από τις ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος. Μία μέρα έχει αφιερωθεί στις μαθητικές ταινίες, με προβολή μαθητικών ταινιών που δημιουργήθηκαν από συνεργασίες του Φεστιβάλ τα τελευταία τρία χρόνια με σχολικές μονάδες της περιοχής. Επιπλέον διοργανώνεται ένα Roundtable σε συνεργασία με το Film Office Κεντρικής Μακεδονίας, για το μέλλον της παραγωγής μαθητικών ταινιών στην περιοχή.

Επειδή πάντα το σινεφίλ κοινό είναι ανάμεσα στις προτεραιότητές μας, θα πραγματοποιηθεί μία σειρά δράσεων σε αυτό το πλαίσιο. Αρχικά, μία προβολή – που συνδυάζει λογοτεχνία και κινηματογράφο – της ταινίας “Να τους Διαβάσω Ποιήματα”, με την παρουσία του Γιώργου Σκαμπαρδώνη. Επιπλέον θα υλοποιηθεί ένα Masterclass αναφορικά με την “Οπτική αφήγηση (visual storytelling) στον κινηματογράφο” σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών.

Το Ιστορικό Κονάκι, χώρος φιλοξενίας για το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα, θα διακοσμηθεί με την Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο “10 μικρές φωτογραφικές ιστορίες”, από το τμήμα φωτογραφίας θεάτρου της Κινηματόδρασις “Αμήχανοι”, ως μόνιμη εγκατάσταση καθ’ όλη τη διάρκεια του Διαγωνιστικού Τμήματος.

Επιπλέον λεπτομέρειες για τις παράλληλες δράσεις ανακοινώνονται καθημερινά στην ιστοσελίδα μας και στους λογαριασμούς μας στα social media.

Στις 26 Ιουνίου είναι η ημέρα έναρξης του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος, με 27 ταινίες μικρού μήκους από όλον τον κόσμο. 10 ελληνικές και 17 διεθνείς παραγωγές συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα, επιλεγμένες να αντιπροσωπεύουν διαφορετικά κινηματογραφικά είδη και συνθέτοντας ένα πολυδιάστατο θεματικό καμβά.

Η Κριτική Επιτροπή του 10ου Φεστιβάλ αποτελείται από:

Πρόεδρος

Βασίλης Κεχαγιάς (Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου)

Μέλη

Διονυσία Αρβανίτου (σύμβουλος παραγωγών και οπτικοακουστικών έργων στο Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας)

Άννα Ζάπτση (καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Σεβίλλης και στο Πανεπιστημιακό Κέντρο EUSA (Σεβίλλη, Ισπανία)

Γιώργος Φρέντζος (Κινηματογραφιστής, μέλος της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών)

Romanna Lobach (Ηθοποιός – Παραγωγός)

Τα βραβεία που θα απονεμηθούν στην τελετή λήξης το Σάββατο 29 Ιουνίου είναι:

Βραβείο Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας 

Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής ταινίας

Βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου

Βραβείο Καλύτερης ταινίας για το Περιβάλλον 

Βραβείο Καλύτερης μουσικής/σχεδιασμού ήχου

Βραβείο Σκηνοθεσίας

Βραβείο Φωτογραφίας

Βραβείο Κοινού

Εύφημος Μνεία

Χορηγοί επικοινωνίας του 9ου Φεστιβάλ θα είναι η ΕΡΤ3 και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της 102FM και 95.8FM.

Ευχαριστούμε τις κ. Βετσοπούλου για την παραχώρηση του χώρου των προβολών.

Ευχαριστούμε το ΕΚΚ και την ΟΚΛΕ για την υποστήριξη, καθώς και το Κέντρο Διοτίμα, το Film Office Κεντρικής Μακεδονίας και την Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών για την συνεργασία.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους μεγάλους χορηγούς μας, AGRISΑΛΜΗΒΑΙΝΑΣΜΥΛΟΙ ΚΑΡΑΝΙΚΑ αλλά και όλους τους χορηγούς που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστούμε και τους χορηγούς βραβείων ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΒΑΦΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΠΡΟΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ BOSCH SERVICE, ΚΑΜΠΑΚΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ BLACK LIST-MYKIDOM, ΜΠΕΝΤΙΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ELTA COURIER, ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΧΡΥΣΑ, ΜΠΑΝΤΗ ΕΦΗ BANTI SECURITY!

Οι παράλληλες εκδηλώσεις και το πλήρες πρόγραμμα του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας θα ανακοινωθούν στην επίσημη ιστοσελίδα www.iasff.gr καθώς και από τα κοινωνικά δίκτυα στις σελίδες μας σε FacebookInstagramYouTube

INSTAGRAM POSTER

JOIN US!

Προηγούμενο άρθροΠοδόσφαιρο-EURO 2024 (Φάση ομίλων, 3η αγωνιστική/Προαγγελία 5ος και 6ος όμιλος): Τα τελευταία τρία ντέρμπι πρόκρισης και η… υπέρβαση της Γεωργίας
Επόμενο άρθροΕκδήλωση αποφοίτησης Γ’ Γυμνασίου 2024 Γυμνασίου Πλατέος