Ψήφιση προυπολογισμού 2016 για το δήμο της Αλεξάνδρειας

Ψηφίστηκε τελικά ο προυπολογισμός εσόδων εξόδων Δήμου Αλεξάνδρειας οικονομικού έτους  2016 και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης  (ΟΠΔ) για το ίδιο έτος κατά την συνεδρίαση της 22ας Δεκεμβρίου 2016. Μειοψήφισε η αντιπολίτευση.

DSC05519

Στην εισαγωγή του ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Κος Παναγιώτης Γκυρίνης τόνισε ότι σκοπός της δημοτικής αρχής είναι τομείς του δήμου όπως η  καθαριότητα ,η ποιότητα ζωής των δημοτών, η καλύτερη λειτουργία των σχολικών μονάδων, η οργάνωση για την είσπραξη ανείσπρακτων οφειλών αποτελούν τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους κινείται ο φετινός προυπολογισμός.
Ο Δήμαρχος ακόμα  τόνισε ότι προετοιμαζονται μελέτες για έργα τα οποία θα ενταχθούν σε προγράμματα των νέων  Ε.Σ.Π.Α.

DSC05523
Τέλος ανέφερε ότι ο προυπολογισμός είναι ρεαλιστικός ενώ πλήρη αναφορά για τα έσοδα και τα έξοδα του δήμου έκανε η προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών Κα Γιάγκου.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η αντιπολίτευση με πρώτο ομιλητή τον 

Κο Φώτη Δημητριάδη να τονίζει ότι δεν μπορεί να υπάρχουν κονδύλια στον προυπολογισμό για μελέτες για ανέγερση σχολικών μονάδων όταν δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα οικόπεδα.
Επίσης ανέφερε ότι δεν μπορούν να γίνουν  κατατμήσεις σε έργα τα οποια φαίνονται στον προυπολογισμό σαν ενιαία.  Καταψήφισε τον προυπολογισμό εκτός απο την μισθοδοσία των υπαλλήλων και το κομμάτι των επιχορηγήσεων των νομικών προσώπων ενώ έκανε γνωστό ότι ο προυπολογισμός κινείται στα όρια της νομιμότητας.

DSC05524
Η συνέχεια ανήκει στον Κο Σπυρίδη ο οποίος δήλωσε ότι η εισπραξιμότητα μπορεί να προσφέρει πρόσθετα έσοδα
και ότι ο Δήμαρχος πρέπει να επικεντρώσει όλη την  προσοχή του σε αυτό. Ύστερα το λόγο έλαβε ο Κος Αλευράς ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κο Σπυρίδη λέγοντας του
να μην μεταφέρει στο δημοτικό συμβούλιο τις πρακτικές του κόμματος που εκπροσωπεί ενώ για τον προυπολογισμό ανέφερε ότι είναι μίζερος και στερείται πρόνοιας για τους οικονομικά αδύνατους και για αυτό τον καταψηφίζει.
Στην δευτερολογια του ο Παναγιώτης Γκυρίνης τόνισε στους συμβούλους της αντιπολίτευσης να μην ανησυχούν διότι ο προυπολογισμός έχει την έγκριση του οικονομικού παρατηρητηρίου και ότι  πρόκειται να τον έλεγξει και η αποκεντρωμένη διοίκηση.
Στην συνέχεια ψηφίστηκε ο προυπολογισμός κατά πλειοψηφία ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε.

Δείτε αποσπάσματα της συνεδρίασης στο βίντεο:

 

Προηγούμενο άρθροΑΕ Αλεξάνδρειας: Εορταστικό δείπνο μιας δεμένης «οικογένειας» (φωτό)
Επόμενο άρθροΚαταγραφή εθίμου ΚΟΛΙΝΤΑ ΜΠΑΜΠΟΥ-ΚΟΛΙΝΤΑ από τον Ι.Μοσχόπουλο