Τοποθέτηση της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Μανταλένας Παπαδοπούλου για το προσφυγικό στο EXTRA

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤΟ «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ» ΤΟΥ EXTRA ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΖΑΡΑΚΕΛΗ

Στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό αυτό που είδαμε είναι προθέσεις μέχρι να φθάσουμε στα τελικά αποτελέσματα στην επόμενη Σύνοδο.

Είναι δεδομένο ότι η Τουρκία είναι αναθεωρητική δύναμη και μια χώρα που υιοθετεί τη λογική του παζαρέματος. Προβάλλει περισσότερες αξιώσεις από αυτές που πραγματικά θέλει για να τις κερδίσει. Στην Ελλάδα το γνωρίζουμε καλά αυτό από τις διμερείς μας σχέσεις.

Δεν μπορεί να αντιμετωπίζουμε την Τουρκία με τα δικά μας κριτήρια. Πρέπει να την αντιμετωπίσουμε επί ίσοις όροις και η διαπραγμάτευση με την Τουρκία θα πρέπει να είναι αρκετά σκληρή.

Το προσφυγικό είναι ένα διεθνές ζήτημα ασφάλειας κατά κοινή ομολογία από την επιστημονική κοινότητα και την πολιτική και πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον ανάλογο τρόπο. Τα αίτια είναι οι πόλεμοι και παραδοσιακά οι ισχυρές δυνάμεις είχαν μια δυσκολία να απεμπλακούν από τους πολέμους. Σημειώθηκε μια εκεχειρία μεταξύ Ρωσίας-ΗΠΑ, υπήρξε κατάπαυση πυρός – γεγονός ελπιδοφόρο – αλλά η ένταση συντηρείται.

Σε ότι αφορά το ΝΑΤΟ, να σημειωθεί ότι ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος συναντήθηκε πρόσφατα με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ και του επεσήμανε την ανάγκη άμεσης έναρξης της αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο κατά μήκος όλων των ελληνικών νησιών, από τη Λήμνο μέχρι το Καστελόριζο και τη Γαύδο και οι ελληνικές θέσεις έγιναν δεκτές. Το ΝΑΤΟ έχει δεσμευτεί και περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια.

Από την πλευρά τους οι Τούρκοι αυτή τη στιγμή εκβιάζουν. Γι’ αυτό πρέπει η Τουρκία να πιεστεί με κάθε τρόπο προκειμένου να συνειδητοποιήσει και η ίδια ότι αν θέλει να προχωρήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, θα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες.

Σε ότι αφορά τον ισχυρισμό της κ. Μπακογιάννη ότι το ΝΑΤΟ έχει εξαιρέσει το Καστελόριζο, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Οι ισχυρισμοί της κ. Μπακογιάννη δεν αποδεικνύονται από κανένα κείμενο. Αν έχει ας το καταθέσει. Εφόσον δεν υπάρχει κανένα επίσημο κείμενο, το να προβάλλεις τέτοιους ισχυρισμούς είναι μικροπολιτική.

 

Προηγούμενο άρθροΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Επόμενο άρθροΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Μακεδονικός Θεσ/νίκης 2-3 Στο 112΄ «λύγισε» ο ΠΑΟΚ! (φωτό-βίντεο-δηλώσεις)