Τι ζητάνε εκβιαστικά οι δανειστές για να επέλθει συμφωνία.

Οι εταίροι μας στην Ευρώπη ζητάνε εκβιαστικά ότι απέμεινε και αντί να βοηθήσουν στην ανάπτυξη φροντίζουν επιμελώς να μας εξαφανίσουν.

Αυτά ζητάνε για να επιτευχθεί συμφωνία:

Αύξηση της φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις, αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100% για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Σήμερα οι συντελεστές της προκαταβολής φόρου είναι: 55% για ατομικές – ελεύθεροι επαγγελματίες, 65% για Ο.Ε. και Ε.Ε.,. 80% για Α.Ε. και ΕΠΕ και 100% για τράπεζες).

Όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι στόχος των δανειστών είναι η… αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.

Άμεση κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και αύξηση των πέναλτυ, για όσους συνταξιοδοτηθούν από τις 30 Ιουνίου 2015 και μετά.

Ενσωμάτωση στο ΕΤΕΑ όλων των ταμείων που έμειναν εκτός, με παρεμβάσεις όλο το προηγούμενο διάστημα. Το μέτρο αυτό προφανώς επηρεάζει το ταμείο των αστυνομικών (ΤΕΑΠΑΣΑ), που εξαιρέθηκε από την ενοποίηση, όπως επίσης και όλα τα ταμεία που έχουν μετατραπεί σε επαγγελματικά.

Κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης για τα νοικοκυριά καθώς και της επιστροφής φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο. Η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης ήταν εξαρχής στο στόχαστρο των δανειστών και εστία αντιπαράθεσης και με την προηγούμενη κυβέρνηση. Κατάργηση το ΕΚΑΣ έως το τέλος του 2016.

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών: Να εξαιρούνται από την ρύθμιση όσοι δεν πληρώνουν τις τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις τους, να καθοριστεί όριο οφειλών για ένταξη στη ρύθμιση και αναθεώρηση του τόκου που βαρύνει τις ρυθμισμένες δόσεις στα επίπεδα της αγοράς.

Πάγωμα έως το 2021 των όποιων αυξήσεων στις κύριες συντάξεις, προέβλεπε ο «νόμος Λοβέρδου». Χορήγηση της βασικής σύνταξης, μαζί με την ανταποδοτική, από τις 30 Ιουνίου 2015 και μετά, μόνο σε όσους βγουν στη σύνταξη και είναι άνω των 67 ετών.

Αύξηση της εισφοράς για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε συνταξιούχους, από 4% που είναι σήμερα, σε 6%, τόσο για κύριες, όσο και για επικουρικές.

Ενσωμάτωση των εισφορών για όλα τα Ταμεία, με βάση τις εισφορές του ΙΚΑ.

Μεγαλύτερη διασύνδεση εισφορών και παροχών που μεταφράζεται σε μελλοντική μείωση των συντάξεων. Διεύρυνση και εκσυγχρονισμός των εισφορών και της ασφαλιστικής βάσης των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο υπολογισμός των συντάξεων θα γίνεται με βάση το πραγματικό εισόδημα.

Σταδιακή αύξηση στις 25.000 ευρώ από 10.000 ευρώ του ορίου για τις επιχειρήσεις που απαλλάσσονται από το ΦΠΑ. Κατάργηση κοινωνικών πόρων και αντικατάστασή τους είτε με μείωση παροχών (συντάξεων) είτε με αύξηση εισφορών

Αλλαγές στη συνταξιοδότηση των αγροτών, προκειμένου να εναρμονιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους.

Τέλος στη διακριτική φορολογική μεταχείριση για τους αγρότες. Φορολόγηση με τους συντελεστές των ελευθέρων επαγγελματιών, δηλαδή όχι με 13% αλλά με 26%. Επιπλέον, ζητάνε να καταργηθούν οι πρόσφατες διατάξεις που αφήνουν αφορολόγητες τις αγροτικές αποζημιώσεις και επιδοτήσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Μετά από τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων, οι θεσμοί κατέθεσαν προτάσεις η εφαρμογή των οποίων, κατά την κρίση του Υπουργείου Οικονομικών, δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλύσουν τον γρίφο της οικονομικής κρίσης που ενέτειναν οι πολιτικές της προηγούμενης πενταετίας.  Επιπλέον, οι εν λόγω προτεινόμενες πολιτικές θα βάθαιναν σημαντικά τη φτώχεια και την ανεργία. Η συμφωνία-επίλυση που έχει ανάγκη τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη απαιτεί άμεση μετακίνηση των θεσμών σε ρεαλιστικότερες προτάσεις που να δίνουν την προοπτική της οικονομικής ανάκαμψης και της κοινωνικής ευαισθησίας. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει τέτοιες προτάσεις.

 

Προηγούμενο άρθροΕξαιρετική Έκθεση Βιβλίου των Ε1 και ΣΤ2 τάξεων του 1ουΔημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας! (φωτο – βίντεο)
Επόμενο άρθροΑπόπειρα γενοκτονίας από τους φορομπήχτες Ευρωπαίους «εταίρους» μας