Σόϊμπλε και Μέρκελ αναγκαστικά «μαλακώνουν»… Πάμε για συμφωνία με τους εταίρους

Κανείς δεν αρνείται ό η Ελλάδα χρωστάει χρήματα στους εταίρους της. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαίωμα εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού και αρπαγή κάθε τι ελληνικού.

Βέβαια το δίδυμο Μέρκελ – Σόϊμπλε έχει το νού του του ορυκτού πλούτου της χώρας μας, μια που σε αυτήν βρίσκονται τα ευρωπαϊκά πετρελαϊκά αποθέματα.

KaroDhm
Γράφει ο Δημήτρης Καρούσης

Επίσης το γερμανικό πολιτικό δίδυμο σκοπίμως παραβλέπει το γεγονός ότι από την Ελληνική κρίση η Γερμανία αποκόμισε ένα κέρδος άνω των πενήντα δισεκατομμυρίων ευρώ. Χρήματα που μοιράστηκε με τους δορυφόρους της, τις λεγόμενες βόρειες χώρες.

Παράλληλα αποτελεί διαρκή εφιάλτη η αξίωση της Ελλάδας να λάβει, έστω και καθυστερημένα, τις γερμανικές αποζημιώσεις

Gionger
Ο φιλέλληνας Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ

Και τώρα θέλοντας να ταπεινώσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προβαίνουν σε μυστική διπλωματία με τις χώρες που βγάζουν χρήματα από την κρίση της χώρας μας σαν αδίστακτοι γκανγκστερικοί τοκογλύφοι, προτρέποντάς αυτές να δείξουν σκληρή στάση στο ελληνικό ζήτημα. Πολλοί όμως ευρωπαίοι ηγέτες άρχισαν να ξυπνούν και να κρατούν αποστάσεις από την σκληρή στάση της Γερμανίας.

Σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild θέλοντας να ανεβάσει στα μάτια της γερμανικής κοινής γνώμης τον κο Σόϊμπλε αναφέρει χαρακτηριστικά:  «Η Γερμανία λέει ευχαριστώ στον Βόλφανγκ Σόιμπλε» και προσθέτει στον υπέρτιτλο «Επιτέλους κάποιος είπε ΟΧΙ στους χρεοκοπημένους Έλληνες».

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει μέσα στο κείμενο ότι «Μετά από αρκετές εβδομάδες παραπλάνησης  και πονηριάς, οι Έλληνες ζήτησαν χθες νέα ενίσχυση πολλών δισεκατομμυρίων» χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης ως «Δούρειο Ίππο» αφού λέει ότι σκοπός των Ελλήνων είναι να πάρουν τώρα τα χρήματα αλλά να μην τα αποπληρώσουν ποτέ. Το ανθελληνικό Bild  θα διαψευστεί από το ίδιο το eurogroup.

Αυτή την στιγμή συνεδριάζει το eurogroup και θα αποδειχθεί ότι κανείς δεν θέλει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ γιατί η καταστροφή θα είναι σε βάρος όλων και περισσότερο αυτής της Γερμανίας.

Σε όποια θετική απόφαση βγει για την Ελλάδα θα το χρωστάει η χώρα μας στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, στην Γαλλία και στην Ιταλία που τον τελευταίο καιρό τάχθηκαν υπέρ της Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθροΗ Ισραηλινή αστυνομία σφράγισε τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. Διαβάστε για ποιο λόγο.
Επόμενο άρθροΜπάσκετ ΓΑΣ Αλεξάνδρεια-Μίνι: Σπουδαίο φιλικό