Η Ισραηλινή αστυνομία σφράγισε τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. Διαβάστε για ποιο λόγο.

Σε έντονη διαμαρτυρία προχώρησαν  οι αγιοταφίτες στα Ιεροσόλυμα – κατηγορόντας το Ισραήλ για ωμή παρέμβαση στα τυπικά της Ορθόδοξης εκκλησίας χωρίς να ενημερώσουν οι αρχές το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Ομάδα της Ισραηλινής αστυνομίας μπήκε  χθες Τρίτη στις 10 το πρωί στον Πανάγιο Τάφο κι έκλεισε την πόρτα απαγορεύοντας σε χιλιάδες προσκυνητές να μπουν στο κουβούκλιο και να προσκυνήσουν. Οι αστυνομικοί  μάλιστα έδιωξαν τον κόσμο που περίμενε να μπει στο κουβούκλιο.

1ierosolima03
Ο Πανάγιος Τάφος στα Ιεροσόλυμα

Δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση  στο ναό  γι  αυτή την απροειδοποίητη ενέργεια, ενώ  ιερείς και προσκυνητές δεν ήξεραν τι συνέβαινε.

Ο αγιοταφίτης φύλακας  του ναού  ειδοποίησε αμέσωςτο Πατριαρχείο ταχύτατα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων με αγιοταφίτες ιερείς κατέβηκαν στο ναό για να διαπιστώσουν τι συμβαίνει.

Μετά από έντονες πιέσεις  και διαμαρτυρίες των αγιοταφιτών πατέρων,  η αστυνομία τους παρουσίασε χαρτιά της εβραϊκής αρχαιολογικής υπηρεσίας, που έγραφαν ότι πριν από ένα μήνα είχαν περάσει υπάλληλοι της Δημαρχίας και της αρχαιολογικής υπηρεσίας του Ισραήλ και είχαν κρίνει,  ότι ο Τάφος έπρεπε να σφραγισθεί γιατί υπάρχει κίνδυνος να γκρεμιστεί.

Όμως οι αρμόδιοι του Πατριαρχείου παρουσίασαν γνωμοδοτήσεις καθηγητών και πανεπιστημίων καθώς και αρχιτεκτόνων που με τις πραγματογνωμοσύνες τους αποδείκνυαν τα αντίθετα από όσα υποστήριζαν οι αρχές του Ισραήλ.

Ταυτόχρονα  έδωσαν χαρτιά τα οποία αποδεικνύουν ότι για 100 χρόνια δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Μετά από ώρες  και αλλεπάλληλες    συνεννοήσεις οι αρχές αποχώρησαν για να βρεθεί μια λύση.

 Απορία των αγιοταφιτών πατέρων είναι το γεγονός  πως ξαφνικά αποφάσισαν οι Ισραηλινοί  να σφραγίσουν τον τάφο χωρίς να ενημερωθεί το πατριαρχείο και χωρίς να έχουν οι ίδιοι διενεργήσει την παραμικρή έρευνα.

Η έντονη προσπάθειά τους να παρεμβαίνουν κατά διαστήματα στο τυπικό του Πατριαρχείου έχει πραγματικά δημιουργήσει πολλές απορίες στο Πατριαρχείο, στους διπλωμάτες αλλά και στο αρμόδιο υπουργείο.

Ο Πανάγιος Τάφος παρόλα αυτά έμεινε κλειστός για όλη τη μέρα χθες.

Προηγούμενο άρθρο΄Άναμμα φανού” και “Κούλουμα” στην Αλεξάνδρεια υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου
Επόμενο άρθροΣόϊμπλε και Μέρκελ αναγκαστικά «μαλακώνουν»… Πάμε για συμφωνία με τους εταίρους