Συντάξεις δυστυχίας – Εξαφανίζουν την αξιοπρέπεια – Αφαιρούν την ελπίδα…

Pet
Γράφει ο Πέτρος Μ. Κεφαλάς

Κάποτε έλεγαν «μπες στο δημόσιο και βρέξει χιονίσει μήνας μπει μήνας βγει έχεις σίγουρο μισθό και εξασφαλισμένη μια καλή σύνταξη». Ποιος να το περίμενε όμως ότι ακόμα και η σιγουριά του δημοσίου θα κλυδωνιζόταν συθέμελα και τη θέση της θα έπαιρνε η αβεβαιότητα και η αγωνία.

Τα ίδια και χειρότερα διαδραματίζονται και στον ιδιωτικό τομέα. Τα προβλήματα του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι πλέον πολύ κοινά.

Τελευταία άρχισαν να απεργάζονται σχέδια για να δώσουν συντάξεις όχι φτώχιας, αλλά δυστυχίας της τάξεως των 400 έως 600 ευρώ. Ανακοινώθηκε ότι επιτροπή «σοφών» του πρώην υπουργού Γ. Κατρούγκαλου κάνει συσκέψεις για το Ασφαλιστικό. Το σχέδιο προβλέπει σύνταξεις για όλους που δεν θα ξεπερνούν τα 500 με 600 ευρώ το μήνα. Εθνική σύνταξη στα όρια της φτώχειας, της τάξης των 250 ως 400 ευρώ η οποία θα συμπληρώνεται από την ανταποδοτική σύνταξη, το ποσό δηλαδή που θα προκύπτει με βάση τις ασφαλιστικές κρατήσεις. Το ποσό αυτό δεν θα μπορεί να ξεπερνάει τα 600 ευρώ, ενώ ανάλογα με τις ανάγκες των Ταμείων θα περικόπτεται και θα φτάνει ακόμη και τα 150 ευρώ.

Είναι σίγουρο ότι οι συσκεπτόμενοι δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει στην πραγματικότητα και στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν εργάστηκαν ποτέ. Πως αυτοί οι άνθρωποι να αποφανθούν σωστά;

Με τα μέτρα που προτίθενται να επιβάλουν περικόπτοντας τις συντάξεις, οι συνταξιούχοι της χώρας θα καταντήσουν ρακένδυτοι θυροκόποι και αναμοχλευτές κάδων σκουπιδιών, μήπως και εντοπίσουν κανένα αποφάγι. Αυτό είναι ή δεν είναι ισοπέδωση της αξιοπρέπειας; Είναι ή δεν είναι ένας ακραίος ευτελισμός αυτών που εργάστηκαν σκληρότατα για να έχουν μια σύνταξη που θα τους βοηθούσε να ζήσουν με αξιοπρέπεια τα τελευταία χρόνια της ζωής τους;

Ένας εσωτερικός παράγοντας της ανθρώπινης ύπαρξης που δίνει κουράγιο στον άνθρωπο μετά από κάποιον όλεθρο ή δυσκολία είναι η ελπίδα. Αλλοίμονο στον βασανισμένο, στον φτωχό, στον άρρωστο, στον ανάπηρο και στον κάθε άνθρωπο με προβλήματα που μέσα του θα σβήσει η φλόγα της ελπίδας. Και όμως αυτοί που κυβερνάνε, σε μεγάλο ποσοστό έχουν καταφέρει το εξωφρενικό γεγονός η πλειονότητα του Ελληνικού λαού, να ατενίζει το μέλλον της στα τυφλά χωρίς ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Και έρχονται τώρα οι οπισθοβάμονες σαλτιμπάγκοι και ψευτοδημοκράταροι της τρύπας του νερού να δώσουν την χαριστική βολή στον κρόταφο του λαού περικόπτοντας τις συντάξεις. Με την πράξη τους αυτή αφαιρούν και το τελευταίο ίχνος ελπίδας, και αν θέλετε εξανεμίζουν την ίδια την ύπαρξη.

Από την πλευρά του ο λαός έντρομος παρακολουθεί τα διαδραματιζόμενα των τελευταίων ετών, χωρίς να προβάλει κάποια ισχυρή αντίσταση εξαιτίας της παραπληροφόρησης που υπέστη από την πλειονότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Έτσι δέχεται χωρίς αντίδραση και σε καθημερινή βάση νέα φορολογικά μέτρα, περικοπές στον μισθό του και στις συντάξεις του.

Οι δήθεν ουρανόδεικτοι πολιτικάντηδες που για ν’ αρπάξουν την εξουσία ταΐζουν τον λαό με φούμαρα, ενώ μόλις βρεθούν στην εξουσία εκτελούν ανερυθρίαστα τις εντολές των εκβιαστών και των οικονομικών εγκληματιών. Αν κάποια στιγμή ξυπνήσει ο λαός και εκτοπίσει τις φοβίες του, κινούμενος ομοθυμαδόν υπερασπιζόμενος το δίκαιο και την ευημερία του, τότε που θα βρούνε τόπο να κρυφτούν όλοι αυτοί που μετέτρεψαν την πλάτη του λαού σε τυχερό τους παίγνιο.

Ας κρατήσουν οι εντολοδόχες μαριονέτες τις συντάξεις δυστυχίας για τον εαυτό τους και να πάψουν να παίζουν με την αξιοπρέπεια ενός υπερήφανου λαού, γιατί αργά ή γρήγορα το κέντρισμα της βουκέντρας που θα ξυπνήσει τον λαό Ε Ρ Χ Ε Τ Α Ι!

 

Προηγούμενο άρθροΆψογης οργάνωσης και επιπέδου συνέντευξη τύπου παραχώρησε η ΑΕ Αλεξάνδρειας. (φωτό-βίντεο)
Επόμενο άρθροΟδυνηρός χαμός νεαρού ποδοσφαιριστή από την Αλεξάνδρεια!