Συνάντηση G. Pittella – Θ. Θεοχαρόπουλου στη Βουλή: ”Τρίζουν τα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος λόγω προσφυγικού”

O πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος συναντήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Gianni Pittella, στη Βουλή.

pittela - theocharopoulos vouli

Μετά την συνάντηση ο κ. Θεοχαρόπουλος δήλωσε:

“Συνάντησα σήμερα τον Gianni Pittella έναν πολύ καλό φίλο και σύμμαχο της χώρας μας. Έναν σύμμαχο σταθερό όπως είναι και η ομάδα των Ευρωπαίων Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, η κοινή μας οικογένεια . Επισημάναμε ότι ήδη από τη προηγούμενη συνάντηση μας το περασμένο Δεκέμβριο στις Βρυξέλλες είχαμε εκφράσει από κοινού την έντονη ανησυχία μας για το προσφυγικό ζήτημα, δυστυχώς δύο μήνες μετά επιβεβαιωθήκαμε. Με τον κ. Pittella συζητήσαμε το κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού καθώς η χώρα μας περνά εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Συμφωνήσαμε ότι είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ζήτημα και όχι εθνικό. Τόνισα στον κ. Pittella ότι πολλές από τις ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι ένα διεθνές πρόβλημα. Επισήμανα ότι τρίζουν τα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος λόγω του προσφυγικού και οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη. Του ζήτησα να αναλάβει πρωτοβουλίες καθώς οι επόμενες ημέρες είναι πολύ κρίσιμες και μου επεσήμανε ότι θα το πράξει. Τόνισα ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν μονομερείς ενέργειες χωρών της Ε.Ε. στο προσφυγικό και χώρες της Ε.Ε. να μην συμμετέχουν στην μετεγκατάσταση των 160.000 προσφύγων που έχει συμφωνηθεί. Συζητήσαμε επίσης για την οικονομία και υπογραμμίσαμε ότι για να υπερβεί η χώρα την κρίση χρειάζονται πολιτικές ενίσχυσης της ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας ιδίως των νέων ανθρώπων. Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε την εποικοδομητική μας συνεργασία”.

 

Προηγούμενο άρθροΚωδικός Σπασίμπα Ντά», από την Αστερούπολη και τη θεατρική ομάδα «Άρατος» στο Δημοτικό Θέατρο Πλατέος, στις 27 Φεβρουαρίου
Επόμενο άρθροΕτήσιος Χορός του Άρη Παλαιοχωρίου-Πρόσκληση