Κωδικός Σπασίμπα Ντά», από την Αστερούπολη και τη θεατρική ομάδα «Άρατος» στο Δημοτικό Θέατρο Πλατέος, στις 27 Φεβρουαρίου

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δημοτικού Διαμερίσματος Πλατέος «Η Αστερούπολη» το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, στις 8 το βράδυ, θα φιλοξενήσει τη θεατρική ομάδα «Άρατος» από τη Θεσσαλονίκη.

afisa-kodikos-spasiba-20160227Η θεατρική ομάδα θα παρουσιάσει την παράσταση «Κωδικός Σπασίμπα Ντά», μια κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μήτρου, η οποία έλαβε το 1ο βραβείο κοινού Θεσσαλονίκης την περίοδο 2013 – 2014, ενώ η θεατρική ομάδα έχει βραβευτεί ως η καλύτερη θεατρική ομάδα της Θεσσαλονίκης για το 2015.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Πλατέος.

Λίγα λόγια για το έργο: Στις αρχές της δεκαετίας του ’60, η συντηρητική κοινωνία του Λονδίνου δέχεται τα πρώτα «χτυπήματα» εκμοντερνισμού με τους επαναστατημένους νέους της εποχής να ζητούν αλλαγές. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη μια παγκόσμια κατασκοπευτική δράση στον τομέα της βιομηχανίας. Επηρεασμένος από το όλο κλίμα, ο Λονδρέζος βιομήχανος Έρικ Σέλτερ, θεωρεί πως έχει γίνει στόχος κατασκόπων. Ο μπάτλερ του, Πέρι Άντριου, ενισχύει αυτές τις θεωρίες και είναι έτοιμος να τον υπερασπιστεί, με οποιοδήποτε κόστος. Σύμμαχός του γίνεται και ο μάγειρας της οικίας, Τρέβορ. Ένα περίεργο σημειωματάριο της Λίζας, μέλλουσας μνηστής του Έρικ Σέλτερ, αλλά το πάθος του για το ποτό, τον οδηγούν στο να βγάλει ένα παρακινδυνευμένο συμπέρασμα. Το αφεντικό του κινδυνεύει κι αυτός πρέπει να βρει τρόπο να το… σώσει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Βασίλης Τσικάρας

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μήτρου

Σκηνικά: Δημήτρης Αρζουμανίδης

Κοστούμια: Θεατρική ομάδα Άρατος

Hair styling: Έλενα Γεωργακάκη

Ήχοι – φώτα: Sebastian Τσιφής

Μακιγιάζ – FX Artist: Σοφία Βουλαλά

Σχεδιασμός αφίσας: Δημήτρης Παγιάντζας

Δημόσιες Σχέσεις: Χριστίνα Τζώρτζη

Παίζουν: Βασιλική Γραικού, Σταύρος Δουκουζγιάννης, Σταύρος Καραγεωργιάδης, Χάρης Μεσηνιώτης και ο Βασίλης Τσικάρας

Διάρκεια: 1 ώρα & 40 λεπτά

Προηγούμενο άρθροΑποχωρούν οι αγρότες από τα Τέμπη σήμερα Σάββατο στις 11 το πρωί
Επόμενο άρθροΣυνάντηση G. Pittella – Θ. Θεοχαρόπουλου στη Βουλή: ”Τρίζουν τα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος λόγω προσφυγικού”