Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα…”

Η εκπομπή “στον τόπο που γεννήθηκα…” ξανά κοντά σας με ένα ακόμα όμορφο ταξίδι. Επισκεπτόμαστε έναν τόπο ξακουστό. Είμαστε στην Μακεδονία μας στην γη που η Ελλάδα μας την έχει για καμάρι . Μια πόλη λοιπόν θα γνωρίσουμε σήμερα , με ευλογημένο ιστορικό παρελθόν.

Ένας τόπος εύφορος , προικισμένος από την φύση. Η Αλεξάνδρεια πλησιάζει σε πληθυσμό την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ημαθίας την Νάουσα. Χτισμένη στο κέντρο του μεγάλου κάμπου της κεντρικής Μακεδονίας είναι το κέντρο ενός δήμου που αποτελείται από 35 μικρότερα χωριά. Η περιοχή απλώνονταν κάτω από τις βόρειες παρυφές των Πιερίων μέχρι τους καλαμιώνες του Βάλτου των Γιαννιτσών και κάτω από τα υψώματα της Βέροιας μέχρι τον ποταμό Λουδία και τις εκβολές του Αλιάκμονα στο Θερμαϊκό κόλπο, ενώ αρκετοί την επεκτείνουν μέχρι και τον ποταμό Αξιό.

4e

Μαθαίνουμε για την ιστορία , για τις εκκλησιές του τόπου για άγνωστες πτυχές της ιστορίας που ακούγονται για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση .

Οι κάτοικοι του ρουμλουκιού είναι στενά συνδεδεμένοι με το κατσούλι. Όπως επίσης είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τα τραγούδια του τόπου που έχουν και αυτά την σημασία τους . Θα ενημερωθούμε για την εκπαίδευση της Αλεξάνδρειας, για την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας .

Τα αγροτικά θέματα θα μας απασχολήσουν όπως επίσης και οι μαγειρικές της Αλεξάνδρειας .

Στον πολιτιστικό σύλλογο θα βρεθούμε και θα γνωρίσουμε μια παρέα παλιών κατοίκων που θα μας ταξιδέψουν ….

Στην πλατεία ετοιμαζόμαστε για να ακούσουμε σκοπούς ρουμλουκιώτικους , να γνωρίσουμε τις υπόλοιπες γεύσεις του τόπου αλλά και να σφίξουμε το χέρι όλων όσων βρέθηκαν εδώ έναν προς έναν να τους ευχαριστήσουμε…

Αυτή την Κυριακή 3 Μαίου στις 11:45 στην 4Ε έρχεται η εκπομπή “στον τόπο που γεννήθηκα…” για την Αλεξάνδρεια…Σε επανάληψη την Τετάρτη 6 Μαίου στις 16:45 …Την ίδια ώρα παγκόσμια και μέσω δορυφόρων αλλά και διαδικτύου

 

 

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣ ΝΗΣΑΪΚΟΣ
Επόμενο άρθροΗ γιορτή ανόδου της Π.Ν. Άραχου! (βίντεο-φωτογραφίες-δηλώσεις)