Σημεία τοποθέτησης της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Μανταλένας Παπαδοπούλου στην ΕΡΤ

ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΧΡ. ΠΑΓΩΝΗ-Γ. ΣΚΑΛΚΟ

Για τη στάση των δανειστών και τη διαπραγμάτευση:

 Η αλήθεια είναι ότι ειδικά το ΔΝΤ πιέζει αυτή τη στιγμή για περαιτέρω μέτρα τα οποία δεν υπεγράφησαν και μάλιστα χωρίς επιχειρήματα, σε μια περίοδο που αναγνωρίζουν – όπως φαίνεται και στην έκθεση του ΟΟΣΑ – ότι η οικονομία είναι σε καλύτερα επίπεδα από αυτό που εκτιμήθηκε ότι θα είναι όταν υπεγράφη η συμφωνία.

Οι ΑΝΕΛ στηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση διότι και ο ελληνικός λαός έχει ωριμάσει και προχωρά σε ανασύνταξη του πελατειακού και φαύλου πολιτικού συστήματος που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια και το ίδιο κάνουν και οι καινούργιοι σχηματισμοί όπως οι ΑΝΕΛ. Θα ήταν ελπιδοφόρο να βλέπαμε και την αντιπολίτευση να τρέξει με ανάλογους ρυθμούς.

Στις δημοκρατίες είναι σημαντικό η αντιπολίτευση να είναι παραγωγική, αλλά ελλείψει επιχειρημάτων και προτάσεων βλέπουμε μικροπολιτικές που υιοθετούνται για να υπάρξει «σώνει και καλά» αντιπολιτευτικός λόγος.

Για τον χαρακτήρα της συμμετοχής των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση:

 Οι ΑΝΕΛ στην πράξη μέσα από το κυβερνητικό έργο που γίνεται, πέρα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, έχουν προχωρήσει σε μια σειρά δράσεων που δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Για παράδειγμα, στο Υπουργείο Άμυνας, ο Πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος όταν τα πράγματα άρχισαν να γίνονται επικίνδυνα, λειτούργησε τάχιστα προκειμένου να δημιουργηθούν τα κέντρα φιλοξενίας και μάλιστα με δομές οι οποίες είναι υποδειγματικές, όπως μπορείτε να το διαπιστώσετε. Στο Υπουργείο Τουρισμού έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια από την κα Έλενα Κουντουρά για να αυξηθεί η τουριστική περίοδος και σε ημέρες, δύο εβδομάδες πριν και δύο βδομάδες μετά σε σχέση με την περσινή περίοδο και επίσης οι ενδείξεις δείχνουν ότι φέτος θα είναι και καλύτερη χρονιά από την περσινή παρόλο το πρόβλημα με το προσφυγικό.

Έχουμε τις διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ διότι οι ΑΝΕΛ δεν ταυτιζόμαστε σε όλα τα θέματα. Για παράδειγμα έχουμε αρκετές διαφορές στα θέματα Παιδείας. Από εκεί και πέρα όταν η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυτή την κρίση, γίνεται ιεράρχηση προτεραιοτήτων. Αυτός είναι ο σκοπός συμμετοχής των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, να θέσουμε δηλαδή τις προτεραιότητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν και τα άλλα έπονται. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό-προσφυγικό καθώς και τα θέματα σχετικά με την αξιολόγηση. Και πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που μας ενώνει και ποιες είναι οι ανάγκες σήμερα ώστε η κυβέρνηση να λειτουργήσει παραγωγικά για να διαχειριστεί όλο αυτόν τον όγκο των προβλημάτων.

Για τη στάση της Τουρκίας και τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας:

 Όσον αφορά στην Τουρκία θα έπρεπε να είναι γνωστό μέχρι σήμερα ότι η Τουρκία είναι μια αναθεωρητική δύναμη η οποία πάντα προβάλλει αξιώσεις και υιοθετεί την πρακτική παζαρέματος και δεν έχει σταματήσει να το κάνει αυτό, το έκανε πάντα.

Αξίζει να σημειώσουμε, παρόλο ότι δεν ανήκω στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο κ. Τσίπρας ήταν ο πρώτος Πρωθυπουργός της Ελλάδας ο οποίος μέσα στην Τουρκία μίλησε για άρση του casus belli.

Θα πρέπει να δούμε πέρα από τα κομματικά πλαίσια, ότι υπάρχει μια προσπάθεια που γίνεται και για τη διεκδίκηση των δικών μας εθνικών συμφερόντων, μια προσπάθεια που τη βλέπουμε στην πράξη ανάμεσα στις σχέσεις των κρατών-μελών με την Ελλάδα και βεβαίως μετά από αυτό το ταξίδι και στην Τουρκία. Δεν μπορεί μονίμως η Ελλάδα να αποδέχεται τον εκβιασμό της Τουρκίας και να υιοθετεί κατευναστικές πολιτικές που κατά κόρον χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν και να ακούμε τώρα άλλου είδους υποδείξεις.

Για την πάταξη της κακοδιαχείρισης με τη συμβολή των ΑΝΕΛ:

Χθες έγινε συζήτηση στη Βουλή, μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημ Καμμένου, προ τον αναπληρωτή Υπ. Οικονομικών κ. Αλεξιάδη, για το κτήριο του «Κεράνης». Πρόκειται για ένα σκάνδαλο απίστευτο. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι κατασπαταλήθηκε δημόσιο χρήμα όλα αυτά τα χρόνια για ένα κτήριο κλειστό, 2.650.000 ευρώ το χρόνο! Πόσα χρήματα δίνονταν όλα αυτά τα χρόνια για ένα κλειστό κτήριο; Βλέπουμε την κυβέρνηση, πάντως ότι έχει αποφασίσει να περιορίσει τις δαπάνες και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Προηγούμενο άρθροΑναβίωση Παραδοσιακού Γάμου στην Μελίκη αύριο Κυριακή στις 13:00μμ
Επόμενο άρθροΚατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρ. Μακεδονίας λόγω καιρικών φαινομένων