ΠΡΟΣΟΧΗ – ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΚΕΡΣ; ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΑΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΚΛΕΨΕΙ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

    Και όμως το αυστηρά ελεγχόμενο διαδίκτυο έχει ένα κενό ασφαλείας το οποίο ονομάζεται Heartbleed.

Το κενό αυτό ασφαλείας εντοπίστηκε πριν από ένα μήνα περίπου προκαλώντας πανικό, καθώς θεωρείται  πολύ πιθανό, εξαιτίας του εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών, από τραπεζικούς μέχρι μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mail) να έχουν υποκλαπεί από τους επιτήδειους χάκερς.  Μάλιστα λέγεται ότι αυτό συμβαίνει εδώ και δύο χρόνια.  Τώρα αν εξαιτίας του Heartbleedέχουν υποκλαπεί κωδικοί και άλλα ηλεκτρονικά στοιχεία, παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο ή τουλάχιστον δεν αποκαλύπτεται για ευνόητους λόγους.

      
   Υπάρχει όμως και η αντίδραση ή αν θέλετε η λύση σε αυτό το θέμα. Σύμφωνα με το Forbes, για να διαπιστώσει κάποιος αν έχει εκτεθεί στο Heartbleed μπορεί να επισκεφθεί μια από τις παρακάτω δυο ιστοσελίδες:
    
   Όποιος εγγραφεί σε έναν από τους ιστότοπους που προαναφέραμε και σε περίπτωση που  κάποιος λογαριασμός του έχει υποκλαπεί , θα έχει την δυνατότητα να ενημερώνεται αυτόματα λαμβάνοντας έτσι τα απαραίτητα μέτρα άμυνας.
Προηγούμενο άρθροΤο πιο ακριβό φάρμακο στον κόσμο κάνει 1.000.000 ευρώ! Δείτε τι θεραπεύει
Επόμενο άρθροΑτύχημα με πυροσβεστικό αεροπλάνο στη Μηχανιώνα