Πέντε εκατομμύρια ευρώ θα αποδεσμευτούν από την Τράπεζα Πειραιώς για την αποπληρωμή των τευτλοπαραγωγών της ΕΒΖ

Πέντε εκατομμύρια ευρώ θα αποδεσμευτούν από την Τράπεζα Πειραιώς για την αποπληρωμή των τευτλοπαραγωγών της ΕΒΖ με την υπογραφή της σύμβασης για την αναδίαρθρωση των δανείων της εταρείας.

Για την πρόοδο των διαδικασιών οριστικοποίησης της σύμβασης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης με την Τράπεζα Πειραιώς που αφορά στην αναδιάρθρωση των δανείων της βιομηχανίας, ενημερώθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνάντηση που είχε με μέλη του νέου ΔΣ της εταιρείας.

Όπως ενημερώθηκε ο υπουργός, με την υπογραφή της σύμβασης θα αποδεσμευτούν 5 εκατομμύρια ευρώ από την τράπεζα, τα οποία θα διατεθούν για την αποπληρωμή των τευτλοπαραγωγών. Το ποσό αυτό έρχεται να προστεθεί στο 1 εκατ. ευρώ που διατέθηκε στους τευτλοπαραγωγούς την προηγούμενη εβδομάδα και το οποίο η εταιρεία εξασφάλισε από τα διαθέσιμά της.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε τη στήριξη της κυβέρνησης στο νέο ΔΣ και τόνισε ότι το υπουργείο θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες εξυγίανσης και περαιτέρω ανάπτυξης της εταιρείας, καθώς και της ενίσχυσης της εγχώριας τευτλοπαραγωγής.

APE-MPE

 

Προηγούμενο άρθροΛάρισα: Σε «αγωνιστικό ξεσηκωμό» για το ασφαλιστικό καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων
Επόμενο άρθροΑίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 κατέθεσε η εταιρία Αφοί Καρυπίδη. Αβέβαιο μέλλον για άλλους 1.400 εργαζόμενους