Ο Βαρουφάκης έδιωξε την τρόϊκα. Εκνευρίστηκε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

Ηχηρό όχι του υπουργού οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη στην συνεργασία με την τρόϊκα στον επικεφαλή του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Μετά το «όχι» υπήρξε ένας σύντομος διάλογος του υπουργου οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ μακριά από τα μικρόφωνα.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης έμεινε έκπληκτος  με όσα του είπε ο επικεφαλής του Eurogroup που μεταφράστηκε σε ένα «ουάου» προδίκαζε ότι αυτό που άκουσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν ήταν μια συνηθισμένη φράση στα πλαίσια των επαφών υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης μπροστά σε δεκάδες δημοσιογράφους.

Όπως μετέδωσε το MEGA επικαλούμενο μαρτυρίες μερικών που άκουσαν  αυτόν τον  περίφημου διαλόγου-μυστήριο, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε προς τον Γιάννη Βαρουφάκη: You just killed Troika (μτφ. Μόλις «σκότωσες» την Τρόικα). Αν αληθεύει η φράση μόνον συνηθισμένη δεν είναι στη διπλωματική διάλεκτο τόσο υψηλόβαθμών αξιωματούχων γεγονός που δικαιολογεί το επιφώνημα «ουάου» του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

Πάντως ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης  απέκλεισε την τρόικα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «με αυτή τη σαθρά δομημένη επιτροπή δεν έχουμε στόχο να συνεργαστούμε», με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο Ντάισελμπλουμ σε μία προσπάθεια διαμόρφωσης σκηνικού σύγκρουσης.

Προηγούμενο άρθροΡώσος υπουργός Οικονομικών : Η Ρωσία θέλει να δώσει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΔείτε τα σημάδια που προειδοποιούν ότι μπορεί να έχετε διατροφική ανεπάρκεια