Δείτε τα σημάδια που προειδοποιούν ότι μπορεί να έχετε διατροφική ανεπάρκεια

Μερικά σημάδια του οργανισμού σας που προειδοποιούν ότι μπορεί να έχετε διατροφική ανεπάρκεια, έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων.

Έχετε πιάσει τον εαυτό σας να αντιμετωπίζει ένα μυστήριο σύμπτωμα που έρχεται από το πουθενά; Πριν να αρχίσετε να ψάχνετε στο διαδίκτυο και αρχίσετε να τρελαίνεστε αναρωτώμενοι τι συμβαίνει, σκεφτείτε το εξής: μπορεί  ο οργανισμός  σας να υπονοεί ότι δεν λαμβάνετε αρκετή από μια συγκεκριμένη βιταμίνη ή μεταλλικά στοιχεία και ότι ήρθε η ώρα για να ξεκινήσετε την πρόσληψή τους. Παρακάτω ακολουθεί  μια περίληψη των πέντε ελάχιστα γνωστών ενδείξεων ότι στερείτε από τον οργανισμό σας βασικά θρεπτικά συστατικά, καθώς και τις καλύτερες πηγές από τις οποίες θα τα λάβετε.

Οι μύες σας παθαίνουν κράμπα συχνά. Αν παθαίνετε συχνά ένα έντονο σφίξιμο των μυών και σπασμούς, και συμβαίνει ακόμη και αν κινείστε συχνά, τότε αυτό μπορεί να είναι σημάδι ότι το επίπεδο του μαγνησίου σας, ένα μεταλλικό στοιχείο που βοηθά στην ρύθμιση των λειτουργιών του σώματός σας, φτάνει κοντά στο τέλος του. Αναπληρώστε τα αποθέματα σας τρώγοντας περισσότερες μπανάνες, αμύγδαλα και σκούρα πράσινα φυλλώδη.

Τα άκρα σας τσούζουν ή είναι μουδιασμένα. Αυτό το συναίσθημα τσιμπήματος από καρφίτσες και βελόνες, μπορεί να είναι το αποτέλεσμα χαμηλών επιπέδων των βιταμινών του συμπλέγματος Β, ειδικά της Β6, του φολικού οξέως, και της Β12-όπου η τελευταία είναι μια βιταμίνη που συναντάμε συνήθως στα ζωικά προϊόντα που στους χορτοφάγους έχει την τάση να υπάρχει έλλειψη. Ενισχύστε τις βιταμίνες της ομάδας Β καταναλώνοντας περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως, σπανάκι, φασόλια και αυγά.

Μπορεί να θέλετε να φάτε πάγο. Όσο παράξενο και αν ακούγεται, η παρόρμηση να φάτε πάγο είναι σημάδι ανεπάρκειας σιδήρου. Οι ειδικοί δεν είναι βέβαιοι γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό, αλλά μια πρόσφατη μελέτη υποθέτει ότι ο πάγος οδηγεί σε μια πολυπόθητη ψυχική ώθηση της ενέργειας για την καταπολέμηση της κόπωσης που εμφανίζεται όταν έχετε χαμηλό σίδηρο. Αντί να βάλετε το πρόσωπό σας μέσα στον καταψύκτη, ανεβάστε τα επίπεδα σιδήρου σας λαμβάνοντας κόκκινο κρέας, φασόλια Pinto, ή φακές.

Τα νύχια σας ξεφλουδίζουν ή σπάνε. Αν τα νύχια σας φαίνονται εύθραυστα και λεπτά, μπορεί και πάλι να φταίει το χαμηλό σίδηρο. «Είναι ακόμη ένας καλός λόγος για να παραγγείλετε μια μπριζόλα ή ένα μπιφτέκι», λέει η Kohn. Αν δεν τρώτε κρέας, μπορείτε να φάτε τρόφιμα όπως φασόλια Pinto ή φακές σούπα. Προσέξτε τα νύχια σας, ξέρουν πολλά για εσάς!

Τα χείλη σας είναι σχισμένα στις γωνίες. Τα σκασμένα χείλη είναι ένα πράγμα, αλλά οι ρωγμές στις γωνίες του στόματός σας που δεν θεραπεύονται με ένα lip balm, μπορεί να οφείλονται στην έλλειψη ριβοφλαβίνης (βιταμίνη Β2). «Μπορεί να οφείλεται επίσης στο ότι δεν λαμβάνετε αρκετή βιταμίνη C. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πολύ καλές πηγές ριβοφλαβίνης, και μπορείτε να βρείτε την C στα εσπεριδοειδή και στα φυλλώδη πράσινα.

Προηγούμενο άρθροΟ Βαρουφάκης έδιωξε την τρόϊκα. Εκνευρίστηκε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ
Επόμενο άρθροΠοια ΙΧ αυτοκίνητα απαλλάσσονται τέλη κυκλοφορίας