Οι αγρότες αποφάσισαν – Κατεβάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους

Διαισθανόμενοι οι αγρότες ότι το μέλλον τους διαγράφεται αβέβαιο και κατασκότεινο, εξαιτίας της φορολογικής λαίλαπας που επέβαλαν οι Βρυξέλλες εκβιαστικά και γκανγκστερικά και στις πλάτες τους, αποφάσισαν σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι ανταποκρίθηκαν σήμερα στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, και συμμετείχαν μαζικά σε σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας στη Λάρισα. Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη έλαβαν ομόφωνα την απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και μαζική κάθοδο στην Αθήνα αλλά θα βγάλουν και τρακτέρ στους δρόμους, διότι όπως τόνισαν, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί η «άδικη» και «βάναυση» όπως την χαρακτήρισαν φορολόγηση που θα αποτελέσει «ταφόπλακα» για τον κλάδο τους.

Για το πότε θα ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις τους θα το καθορίσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ παράλληλα έστειλαν μήνυμα ενότητας και ανοιχτή πρόσκληση ταυτόχρονα προς όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε πνεύμα συνεργασίας να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, διότι, όπως επισημαίνουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, «δεν μας χωρίζει τίποτα, τα προβλήματα είναι κοινά».

Στη σύσκεψη μετείχαν αγρότες από την Κοζάνη, την Κατερίνη τις Σέρρες, τη Δράμα, τη Θεσπρωτία, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, την Αττική και τη Θεσσαλία, ενώ το παρών έδωσαν και οι αλιείς της Μαγνησίας, όπως και ο πρόεδρος των Λαϊκών Αγορών Ελλάδος. Κοινός παρονομαστής η αγανάκτηση όλων για τα εκβιαστικώς επιβαλλόμενα φορολογικά μέτρα που αποτελούν σφαίρα στον αγροτικό κρόταφο, αλλά και η απόφαση να αντιδράσουν δυναμικά, ώστε να μην εφαρμοστούν.

Ο κ. Γκόντιας ως επικεφαλής της σύσκεψης δήλωσε:

«Είμαστε αποφασισμένοι να οργώσουμε όλη την Ελλάδα προκειμένου να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας πού θα μας οδηγήσει η υλοποίηση των μέτρων που προωθούνται με το τρίτο μνημόνιο», υπογράμμισε ο κ. Γκόντιας, προσθέτοντας ότι «από τις 16 Σεπτεμβρίου, όλοι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, με τα αγροτικά τους μηχανήματα θα συγκεντρωθούν σε δρόμους, τελωνεία, λιμάνια που έχουν επιλεχθεί από τις κατά τόπους συνελεύσεις, ζητώντας δικαίωμα στην παραγωγή, δικαίωμα στη ζωή».

Την Κυριακή που μας έρχεται θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα αγροτική σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων. Σε αυτή την σύσκεψη θα ληφθούν αποφάσεις για το τι θα πράξουν οι αγρότες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων αριθμεί περισσότερα από 20.000 μέλη σε όλη την Ελλάδα, ενώ στους κόλπους της έχουν ενταχθεί, μεταξύ άλλων ,η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Προηγούμενο άρθροΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος σε Πλατύ και Πρασινάδα 14, 15, 16 Οκτωβρίου
Επόμενο άρθροΈχουν χτυπήσει μπιέλα: Κατασχέσεις (υπεξαίρεση) καταθέσεων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία