ΟΑΕΕ: Ποιοι που χρωστούν στον ΟΑΕΕ μπορούν να βγουν στη σύνταξη

Με εγκύκλιό του ο διοικητής του ΟΑΕΕ Δ. Τσακίρης διευκρινίζει τις προϋποθέσεις για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που οφείλουν εισφορές για να μπορούν βγουν στη σύνταξη με τους ευνοϊκούς όρους του «νόμου Στρατούλη», οι επίμαχες διατάξεις του οποίου καταργήθηκαν με το τρίτο Μνημόνιο.

Έτσι σύνταξη μπορούν να πάρουν όσοι έχουν οφειλές μέχρι και 50.000 ευρώ, έχουν θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα και έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης πριν από:

α) τις 17.10.2015, οι αιτήσεις τους βρίσκονται σε εκκρεμότητα και δεν έχει γίνει κοινοποίηση οφειλής στον υποψήφιο συνταξιούχο

β) τις 17.10.2015, έχει γίνει κοινοποίηση οφειλής αλλά δεν έχει περάσει η προβλεπόμενη δίμηνη προθεσμία ή η κοινοποιημένη οφειλή έχει ήδη εξοφληθεί.

Για όλες τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μετά τις 17.10.2015 επανέρχεται σε ισχύ το δυσμενέστερο νομοθετικό καθεστώς που ίσχυε έως 02.07.2015. Δηλαδή οι οφειλέτες μπορούν να συμψηφίσουν με τη σύνταξή τους οφειλές μέχρι και 20.000 ευρώ σε 40 μηνιαίες δόσεις. Ποσά που υπερβαίνουν τις 20.000 πρέπει να πληρώνονται εφάπαξ.

Προηγούμενο άρθροΑνέκδοτο: Έπαιρνε μια δεύτερη γνώμη…
Επόμενο άρθροΜαρινόπουλος – Σκλαβενίτης: Συμφωνία δημιουργίας κοινής εταιρίας