Μαρινόπουλος – Σκλαβενίτης: Συμφωνία δημιουργίας κοινής εταιρίας

Κλείδωσε η συμφωνία Μαρινόπουλος – Σκλαβενίτης η οποία προβλέπει την δημιουργία κοινής εταιρίας στην οποία θα εισφερθούν τα 33 υπερκαταστήματα της Μαρινόπουλος.

Ο όμιλος Μαρινόπουλος μετά την συμφωνία ανακοίνωσε: «η συμφωνία αναμένεται να ενισχύσει τις χρηματοροές της Μαρινόπουλος, γεγονός που αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου σχεδίου που έχει καταρτιστεί για την επιστροφή της εταιρίας στην ανάπτυξη».

Η Σκλαβενίτης το 2015 είχε κάνει μια προσπάθεια να έρθει σε συμφωνία με την Βερόπουλος για να ενισχύσει την παρουσία της πανελλαδικά. Η προσπάθεια όμως αυτή δεν τελεσφόρησε. Τώρα με την συμφωνία που υπογράφθηκε με την Μαρινόπουλος ένας μεγάλος σχεδιασμός υλοποιείται.

Η ανακοίνωση των δύο ομίλων

Ο Όμιλος Σκλαβενίτης και ο Όμιλος Μαρινόπουλος προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας για τη δημιουργία νέας κοινής εταιρίας, με σκοπό τη λειτουργία και ανάπτυξη hypermarkets σε όλη την Ελλάδα.

Μετά την ολοκλήρωσή της, η νέα εταιρία θα διαχειρίζεται καταρχήν τη λειτουργία των 33 hypermarkets, συνολικής έκτασης 160.000 τ.μ., που διαθέτει σήμερα η Μαρινόπουλος σε μεγάλα αστικά κέντρα, και θα προχωρήσει μελλοντικά σε περαιτέρω ανάπτυξη του εν λόγω δικτύου. Τα καταστήματα αυτά απασχολούν σήμερα πάνω από 3.000 εργαζόμενους και ο κύκλος εργασιών τους ανήλθε το 2015 σε €325 εκατ. περίπου.

Η συμμετοχή των δύο Ομίλων στο μετοχικό κεφάλαιο και το Δ.Σ. της νέας εταιρίας θα είναι ισοβαρής. Ο Όμιλος Μαρινόπουλος θα επιλέγει τον εκάστοτε μη εκτελεστικό Πρόεδρο του Δ.Σ. και ο Όμιλος Σκλαβενίτης τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Η Μαρινόπουλος το τελευταίο εξάμηνο είχε περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο και αναζητούσε λύση επειγόντως. Η συμφωνία με την Σκλαβενίτης έφερε την λύση αλλά και εξασφάλισε τις θέσεις εργασίας χιλιάδων εργαζομένων.

 

Προηγούμενο άρθροΟΑΕΕ: Ποιοι που χρωστούν στον ΟΑΕΕ μπορούν να βγουν στη σύνταξη
Επόμενο άρθροΗ αναχώρηση των αγροτών του δήμου Αλεξάνδρειας για τον αγώνα στην Αθήνα (βίντεο – φωτο)