Μπέικον και ζαμπόν επικίνδυνα για καρκίνο όσο και το κάπνισμα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Telegraph ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στο αμέσως προσεχές μέλλον, θα δημοσιεύσει μια έκθεση στην οποία το επεξεργασμένο κόκκινο κρέας θα χαρακτηρίζεται ως καρκινογόνο.

Εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας προειδοποιούν ότι το μπέικον, το ζαμπόν και τα λουκάνικα απειλούν τον ανθρώπινο οργανισμό με εμφάνιση καρκίνου όσο και το κάπνισμα. Από την πλευρά του ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας του Καρκίνου (WCRF) συμβουλεύει ότι για να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του εντέρου, θα πρέπει η κατανάλωση κόκκινου κρέατος να μην υπερβαίνει τα 500 γραμμάρια μαγειρεμένου προϊόντος την εβδομάδα όπως χοιρινό, αρνί και μοσχάρι.

Επίσης ο ίδιος Οργανισμός πριν από πολλά χρόνια είχε προειδοποιήσει ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για εμφάνιση καρκίνου του εντέρου για όσους καταναλώνουν πολύ κόκκινο κρέας.

Ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας επισημαίνει ότι το επεξεργασμένο κόκκινο κρέας είναι καρκινογόνο και πλέον το κατατάσσουν μαζί με τον αμίαντο, το αλκοόλ, το κάπνισμα και το αρσενικό.

Στην έκθεση αναφέρεται επίσης, οι άνθρωποι θα πρέπει να καταναλώνουν όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένα κρέατα όπως το μπέικον, το σαλάμι και το ζαμπόν. Επίσης έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι που τρώνε πολύ κόκκινο κρέας, έχουν την τάση να καταναλώνουν ελάχιστες φυτικές τροφές οι οποίες προστατεύουν από τον καρκίνο.

Η έκθεση που θα περιέχει τους κινδύνους από την κατανάλωση του επεξεργασμένου κρέατος αναμένεται να δημοσιευθεί την ερχόμενη Δευτέρα σημειώνει η The Telegraph.

Προηγούμενο άρθροΤάσος Μπαρτζώκας: Σχετικά με τα νέα μέτρα σε βάρος των Αγροτών
Επόμενο άρθροΤέλη κυκλοφορίας: Αλλάζουν και πάλι – Καταργούνται τα μηδενικά αντιρρυπαντικά τέλη