Μαθητές Ημαθίας: Αποχή επ΄ αόριστον μέχρι να υλοποιηθεί η δωρεάν μεταφορά στα σχολεία

 

Την ακλόνητη πρόθεσή τους να συνεχίσουν επ” αόριστον την αποχή από τα μαθήματα, που ξεκίνησαν από την Τετάρτη οι μαθητές σε πολλά σχολεία της Ημαθίας, εξαιτίας  της μη δωρεάν κάλυψης των μαθητικών δρομολογίων αλλά και των συνολικών προβλημάτων της εκπαίδευσης, διατράνωσαν από κοινού με γονείς και εκπαιδευτικούς εχθές Παρασκευή  στις 11.30 το πρωί, στην πλ. Ωρολογίου, στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Γονέων Ημαθίας στην πόλη της Βέροιας.

Graphic2
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Ημαθίας Γιώργος Αρβανίτης.

Την συμπαράστασή τους στην κινητοποίηση εξέφρασαν με σχετικούς χαιρετισμούς τους εκπρόσωποι, της ΕΛΜΕ Ημαθίας, της Ένωσης Εκπαιδευτικών Α/Θμιας & Β/Θμιας Βέροιας και Νάουσας, ενώ ομιλίες πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Αρβανίτης και μαθητής εκπρόσωπος του 15μελούς του 1ου ΓΕΛ Βέροιας.

Αμέσως μετά  πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας που κατέληξε στο κτίριο υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας όπου η Ομοσπονδία επέδωσε σχετικό ψήφισμα στον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, ο οποίος δεσμεύτηκε, παρουσία και του Αντιδημάρχου Παιδείας Γιώργου Σοφιανίδη, να μεταφέρει τα αιτήματα που συμπεριλαμβάνονται στο ψήφισμα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρ. Μακεδονίας που συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα.

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2014, στο κέντρο της Βέροιας, γονείς μαθητές και εκπαιδευτικοί της Ημαθίας, ήρθαμε αντιμέτωποι με τον μινώταυρο της αδιαφορίας των υπευθύνων για τις σχολικές μεταφορές. Ο αγώνας που δώσαμε και που συνεχίζουμε, έχει σκοπό την υπεράσπιση των παιδιών μας. Στο αυτονόητο δικαίωμα τους να μαθαίνουν γράμματα, ανεξάρτητα αν ζουν δίπλα στο σχολείο ή χιλιόμετρα μακριά.

Απαιτούμε-άμεσα:

Να προκηρυχτεί νέος διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών με βάση τα δρομολόγια που υπήρχαν μέχρι και πρόπερσι, επιπλέον να καλυφτεί η ανάγκη για μεταφορά μαθητών όπου προκύπτουν νέα δρομολόγια.

Να καταργηθεί η απαράδεχτη ΚΥΑ 24001/2013 που στην πράξη σταματά τις μεταφορές των μαθητών, να μειωθούν τα χιλιομετρικά όρια, προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.

7Να δοθούν οι οφειλές προς τους μεταφορείς.

Παλεύουμε για:

Να γίνεται δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, με ευθύνη του κράτους.

Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών καθ” όλη τη διάρκεια του χρόνου με τα ΜΜΜ.

Να καταργηθεί το όριο των χιλιομετρικών αποστάσεων.

Προτείνουμε σαν μόνιμη λύση, αποδοτικότερη οικονομικά και βέλτιστη με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών μας τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, με μόνιμους εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδηγούς και απευθείας κρατική 8χρηματοδότηση.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα άμεση και σταθερή λύση. ΑΡΚΕΤΑ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ !!!

Συνεχίζουμε την αποχή και την επόμενη εβδομάδα. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για εκδηλώσεις ενημέρωσης της κοινωνίας, καλούμε στην μάχη αυτή τα σχολεία που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Ο ανυποχώρητος αγώνας είναι το όπλο μας.

Προέλευση: ΔΙΟΝ τηλεόραση

Προηγούμενο άρθροΚατάθλιψη, βοηθήστε την αντιμετώπισή της με 10 φυσικούς τρόπους
Επόμενο άρθροTαξίδι γεύσεων στην Αλεξάνδρεια Μέρος 1ο – Συνταγή μπουγάτσα κρέμα