Μάθετε ποιες είναι οι 5 τροφές που μεγαλώνουν την κοιλιά!

alimperti maria katsani
Γράφει η Δημοσιογράφος Μαρία Κ. Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Η επίπεδη κοιλιά είναι το όνειρο αλλά όχι και ο στόχος κάθε γυναίκας, αυτό γιατί είναι δύσκολο να βρείτε ποιες τροφές δεν δημιουργούν «κοιλιά» και δεν ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε για να μην δημιουργηθεί η «κοιλιά» και να μην μπείτε σε διαδικασία να την διορθώσετε.

Μάθετε λοιπόν ποιες είναι οι πέντε τροφές που πρέπει να αποφεύγετε μια και το λίπος στην κοιλιά είναι και εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία μας, καθώς βρίσκεται κοντά σε ζωτικά όργανα. Το συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά έχει συνδεθεί άμεσα με τον αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, διαβήτη και Αλτσχάιμερ.

Ορισμένες τροφές πυροδοτούν τις ορμονικές διεργασίες που οδηγούν στη συσσώρευση λίπους συγκεκριμένα στην κοιλιά αντί για κάποιο άλλο σημείο του σώματος.

Σύμφωνα με την Δίαιτα για Επίπεδη Κοιλιά του David Zinczenko, η οποία είναι βασισμένη σε επιστημονικά ευρήματα από το χώρο της Διατροφικής Γενετικής υπάρχουν πέντε τροφές που προτείνει ο ειδικός να απαρνηθείτε εάν θέλετε να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά.

 Βγάλτε από τη ζωή σας τόσο τα κανονικά αναψυκτικά όσο και τα αναψυκτικά διαίτης γιατί αυτά συνδέονται με την αυξημένη περίμετρο της μέσης, στις μεγαλύτερες ηλικίες τουλάχιστον.

Ο τηγανητές πατάτες είναι ένοχες σύμφωνα με μελέτη διάρκειας 20 ετών, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι τα άτομα που τρώνε συστηματικά τηγανητές πατάτες παίρνουν λόγω της συνήθειάς τους αυτής πάνω από 1,5 κιλό ανά τετραετία.

Οι έτοιμοι χυμοί περιέχουν σημαντική ποσότητα ζάχαρης, η οποία συμβάλλει στην ανάπτυξη του λιπώδους ιστού στην περιοχή της κοιλιάς.

Το κόκκινο κρέας περιέχει σημαντική ποσότητα λίπους και προτιμήστε το κοτόπουλο και τη γαλοπούλα.

 Μια νοστιμότατη πίτσα περιέχει μεγάλη ποσότητα κορεσμένων λιπαρών που είναι πιο πιθανό να συσσωρευτούν στην περιοχή της κοιλιάς.

Προηγούμενο άρθροΑνέκδοτο: Έδινε ότι δε χρησιμοποιούσε…
Επόμενο άρθροΚ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΑΣ: Συγχαρητήρια προς την ομάδα του «Φιλίππου» Βέροιας για την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος