Η πολιτευτής Ημαθίας των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου για τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη

Η Νεολαία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αισθάνεται την υποχρέωση να απαντήσει στις εθνικά επικίνδυνες απόψεις του Υπουργού Παιδείας, κ. Φίλη, οι οποίες προσβάλουν τους Αγώνες, τις Θυσίες, τους Διωγμούς και την Μνήμη των Αλησμόνητων Πατρίδων των Ελλήνων.

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί την ελάχιστη ηθική δικαίωση και αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας.

Η αυθαίρετη αλλοίωση επιστημονικών όρων και εννοιών, ιδίως στην περιγραφή αληθινών, ιστορικά τεκμηριωμένων και αδιαμφισβήτητων γεγονότων καθώς και οποιαδήποτε λεκτική ή άλλη έκπτωση στην αναγνώρισή τους, δεν πρέπει να μένει αναπάντητη και ο ψευδο-επιστημονικός μανδύας πρέπει να ξεσκεπάζεται. Η συνήθης αυτή πρακτική αλλοίωσης και υποβάθμισης του Ελληνισμού και της μακρόχρονης Ιστορίας του αποτελεί πρόκληση και πλέον αγγίζει το γελοίο.

Ενημερώνουμε τον κύριο Υπουργό ότι ο όρος Γενοκτονία (γένος + κτείνω = φονεύω) αφορά ένα μαζικό έγκλημα που αποσκοπεί στη συστηματική και βίαιη εξόντωση ολόκληρης φυλής ή τμήματος αυτής σε ορισμένο τόπο. Έτσι, συνηθίζεται πλέον να χρησιμοποιείται ο όρος «γενοκτονία» διεθνώς για μαζικές σφαγές μεγάλου εύρους. Αντίθετα, με τον όρο «εθνοκάθαρση», πολλές φορές εννοούνται σφαγές και διωγμοί μικρότερου εύρους που στόχο έχουν την «κάθαρση» μιας περιοχής από μία άλλη εθνική ομάδα από την επικρατούσα, προς επίτευξη φυλετικής ομοιογένειας.

Επειδή δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι δεν αντιλαμβάνεται τις διαφορές, καθίσταται για εμάς ξεκάθαρο ότι η επιλογή του όρου «εθνοκάθαρση», αποτελεί μεθόδευση προς μία κατεύθυνση δήθεν προοδευτικής πολιτικής και ωραιοποίησης μίας θλιβερής και στυγνής ιστορικής πραγματικότητας.

Αισθανόμαστε καθήκον μας να υπερασπιστούμε την ιστορική αλήθεια και την μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου που σφαγιάστηκαν μαζικά από τις βάρβαρες πρακτικές των στρατευμάτων του Κεμάλ Ατατούρκ και ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία κάθε αρνητή της Γενοκτονίας, πόσο μάλλον του Υπουργού που καλείται να προΐσταται της Παιδείας των νέων Ελλήνων και επικουρεί τη διαστρέβλωση της Ιστορίας του Ελληνισμού, αντί να μάχεται για τη διεθνή αναγνώριση.

Προηγούμενο άρθροΔΤ Τροπολογία για θέσπιση Αγροτικού Πετρελαίου Κίνησης από τον Θ. Θεοχαρόπουλο
Επόμενο άρθροΜαρμελάδα βατόμουρο