ΔΤ Τροπολογία για θέσπιση Αγροτικού Πετρελαίου Κίνησης από τον Θ. Θεοχαρόπουλο

ΔΤ Τροπολογία για θέσπιση Αγροτικού Πετρελαίου Κίνησης από τον Θ. Θεοχαρόπουλο και βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου κίνησης ζητάει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μαζί με την Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τροπολογία που κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο

Τροπολογία κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο πολυνομοσχέδιο με τις νέες ρυθμίσεις και μέτρα, με την οποία ζητάει την καθιέρωση από 1-1-2016 αγροτικού πετρελαίου κίνησης για τους αγρότες.

Με την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καταργήσει τη μειωμένη φορολογία στο πετρέλαιο που χρησιμοποιείται από τους αγρότες, το συνολικό κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων επιβαρύνεται περαιτέρω. Η ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας μειώνεται σε σχέση με τα προϊόντα άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν καθιερώσει τη χρήση αγροτικού πετρελαίου.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) προτείνει την καθιέρωση από 1-1-2016, κάρτας Αγροτικού Πετρελαίου, με δεδομένη την ανάγκη για στήριξη της αγροτικής παραγωγής, των εξαγωγών και του εισοδήματος των ασχολουμένων με τη γεωργία και τη κτηνοτροφία.

Αναλυτικά η τροπολογία-προσθήκη:

Στο νομοσχέδιο με θέμα «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και λοιπές διατάξεις» προστίθεται άρθρο ως εξής:

Κάρτα Αγροτικού Πετρελαίου- Ηλεκτρονικό Μητρώο

1 Καθιερώνεται από 1-1-2016 Κάρτα Αγροτικού Πετρελαίου στην οποία θα ενσωματώνεται η ποσότητα πετρελαίου που δικαιούται ο κάτοχος.

Δικαιούχοι στην κάρτα είναι αγρότες, παραγωγοί, γεωργοί, κτηνοτρόφοι, αλιείς. Το δικαίωμα προσδιορίζεται με βάση τη δήλωση ΟΣΔΕ κατά είδος καλλιέργειας, έκταση και ζωικό κεφάλαιο.

2 Όλοι οι δικαιούχοι καταχωρούνται σε Ενιαίο Ηλεκτρονικό Μητρώο που τηρείται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

3 Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθορίζονται οι δικαιούχοι και οι όροι και οι προϋποθέσεις, για τη χορήγηση της κάρτας χρήσης αγροτικού πετρελαίου και τη δημιουργία του Ενιαίου Ηλεκτρονικού Μητρώου».

Προηγούμενο άρθροΚατάληψη στο Γυμνάσιο και Λύκειο Μελίκης.
Επόμενο άρθροΗ πολιτευτής Ημαθίας των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου για τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη