Η γλώσσα της αλήθειας από τον ΣΕΒ – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Σκληρή κτητική στην κυβέρνηση ασκεί ο Σύνδεσμος επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο οικονομικό του δελτίο τονίζει ότι:

dimitris_christoulias
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος Δημήτρης Χριστούλιας – Δημοσιογράφος της REALnews

«η εφαρμογή των πρόσφατων μέτρων λιτότητας ισούται με το τέλος των ψευδαισθήσεων» επισημαίνοντας ότι  «η  χώρα εισέρχεται σε νέα υφεσιακή τροχιά. Πρέπει να υιοθετηθούν όλα τα μέτρα για να διαφυλαχθεί η κοινωνική ειρήνη και να μπορέσει η οικονομία να βρει το δρόμο της, ιδίως εάν αντισταθμισθούν με επιτυχία οι υφεσιακές επιπτώσεις της ακραίας υπερφορολόγησης και δοθεί ένας ορίζοντας σταδιακής μείωσης των φόρων, μόλις βελτιωθούν τα δημοσιονομικά μεγέθη».

Επίσης, αναφέρει ότι «η χώρα έχει χάσει κάθε αξιοπιστία έναντι των εταίρων και δανειστών μας, με δεδομένη την μεταχείριση που μας επεφυλάχθηκε όσον αφορά στην εφαρμογή όλων των προαπαιτούμενων, πριν εκταμιευθεί η δόση. Δυστυχώς οι προτάσεις ελάφρυνσης του χρέους δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις επιδιώξεις της χώρας μας, ώστε να αποκτήσει ένα σταθερό οικονομικό ορίζοντα για τα επόμενα χρόνια, αφού οι Ευρωπαίοι μετέθεσαν την οριστική λύση για το 2018, δηλαδή μετά τις εθνικές εκλογές της Γερμανίας και της Γαλλίας».

«Είναι κρίμα που η Ελλάδα έχει κατρακυλήσει τόσο χαμηλά», αναφέρει ο ΣΕΒ. «Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι εποχές που ο λαός ζούσε με ψέματα κι αυταπάτες. Τώρα ο κόσμος θέλει δουλειές, αξιοπρέπεια, σταθερότητα, ασφάλεια και προοπτική για το μέλλον του, που μόνο η σωστή εφαρμογή του προγράμματος και προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων  μπορούν να εξασφαλίσουν», σημειώνει χαρακτηριστικά.

 

Προηγούμενο άρθροΑπό 5 Σεπτεμβρίου, μέσω ΔΙΑΣ, ξεκινάει η καταβολή τρεχουσών εισφορών για ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Επόμενο άρθροΗΠΑ: Το ένα τρίτο της ανθρωπότητας δεν μπορεί να δει τον Γαλαξία εξαιτίας της ρύπανσης από τον τεχνητό φωτισμό
Δημοσιογράφος REALnews Οικονομικό ρεπορτάζ