ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ: Κανένας πολίτης δεν θα μπορεί στο εξής να γλιτώσει την ποινική δίωξη

Το κράτος έχει ξεζουμίσει τους πολίτες, έχει διαλύσει τις επιχειρήσεις και αντί να βοηθήσει την κατάσταση που το ίδιο δημιούργησε, αυτό σφυρίζοντας αδιάφορα αυνανίζεται.

Όταν νομοθετούν άνθρωποι που δεν ίδρωσαν στην ζωή τους και που δεν έχουν επαφή με την κοινωνία και το περιβάλλον, τότε η δυστυχία σε αυτόν τον τόπο θα αποτελέσει είδος υπό αφθονία και προς εξαγωγή.

Από την άλλη πλευρά οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης θα πρέπει να σταθούν ακλόνητα στο πλευρό του λαού και να μη γεμίσουν τις φυλακές με ανθρώπους που υπαιτιότητα του κράτους έπεσαν στις εσχατιές της φτώχιας.

Πρέπει να μάθουν όλοι και ειδικά αυτοί που γράφουν νόμους, ότι όταν κάποιος δεν μπορεί να πληρώσει αυτό δεν λέγεται φοροδιαφυγή αλλά αδυναμία και ανωτέρα βία. Επιτέλους ας βγάλουν από το κεφάλι τους τα αφοδεύματα και να πάψουν να ξεζουμίζουν τον παραπαίοντα λαό. Να σκεφτούν μόνο τι μπορεί να πάθουν αν ξυπνήσει ό κοιμώμενος λαός…

Η αιτία

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, με δύο γνωμοδοτήσεις του Αρείου Πάγου, πάνω στο νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, καταργείται η δυνατότητα διοικητικού ή δικαστικού συμβιβασμού σε υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Μέχρι σήμερα όποιος ήταν κατηγορούμενος για φορολογικά αδικήματα, όπως απόκρυψη εισοδήματος ή πλαστά στοιχεία ή μη έκδοση αποδείξεων, μπορούσε να παγώσει την ποινική του δίωξη εάν ερχόταν σε συμβιβασμό με την Εφορία και πλήρωνε τις οφειλές του.

Με τον νόμο όμως που ισχύει τώρα αν η Εφορία διαπιστώσει παράβαση είναι υποχρεωμένη μέσα σε 30 ημέρες να ζητήσει την ποινική δίωξη του οφειλέτη, για πλημμέλημα ή για κακούργημα εφόσον ο φόρος ξεπερνά τα 150.000 ευρώ. Αυτό μεταφράζεται σε δίκη και προφυλάκιση του οφειλέτη αφού χάνει τη δυνατότητα του συμβιβασμού.

Μάλιστα όσοι διώκονται για φοροδιαφυγή μετά το 2008 θα κατηγορούνται και για ξέπλυμα χρήματος.

Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι αυτοί που ανελέητα χτυπάνε τον λαό ότι σύντομα έρχεται η τιμωρία τους, μια τιμωρία που δεν θα υπάρχει δύναμη να την αναστείλει.

Προηγούμενο άρθροΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΟΓΑ: Καμία Ανοχή στη Διαφθορά»
Επόμενο άρθροΑκαδημία ΜΙΝΙ ΓΑΣ Αλεξάνδρεια: Πρόβα φανέλας Προπονήσεων.