ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΟΓΑ: Καμία Ανοχή στη Διαφθορά»

Μετά από καταγγελία πολιτών ότι υπάλληλος του ΟΓΑ προσφέρθηκε έναντι αμοιβής να παρέμβει σε συνταξιοδοτική υπόθεση, η Διοίκηση του Οργανισμού κάλεσε αυθημερόν τις Διωκτικές Αρχές και ενημέρωσε άμεσα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Ο Διοικητής του ΟΓΑ, κ. Αθανάσιος Μπακαλέξης σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργου Κατρούγκαλου και του Υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αν. Πετρόπουλου, έδωσε τις αναγκαίες εντολές και κατευθύνσεις στις υπηρεσίες του Οργανισμού, οι οποίες συνεργάστηκαν με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αποτέλεσμα ήταν η επ’ αυτοφώρω σύλληψη του υπαλλήλου του ΟΓΑ, ο οποίος οδηγήθηκε στις Δικαστικές Αρχές την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015.

Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη. Η Διοίκηση του ΟΓΑ διαμηνύει ότι κανένα περιστατικό διαφθοράς δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό. Θα προστατεύσει το κύρος του Οργανισμού και τις/τους υπαλλήλους του, από τυχόν απαράδεκτες μεμονωμένες ενέργειες ασυνείδητων οργάνων του.

Καλεί τους πολίτες, αν τύχουν παρόμοιας απαράδεκτης αντιμετώπισης σε οποιαδήποτε συναλλαγή τους με τον Οργανισμό, να μην έχουν κανένα ενδοιασμό και να προβούν άμεσα σε καταγγελία του συγκεκριμένου περιστατικού.

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη του ΣΔΕ Νάουσας σε έκθεση Εικαστικών.
Επόμενο άρθροΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ: Κανένας πολίτης δεν θα μπορεί στο εξής να γλιτώσει την ποινική δίωξη