Διάβασε τι μπορεί να κάνει ένα κινητό τηλέφωνο στο μυαλό σου

H επέλαση της τεχνολογίας και των κινητών τηλεφώνων είναι κάτι καλό! Καλό διότι μας λύνει τα χέρια και μας φέρνει σε επαφή, μς κρατάει ενημερωμένους, μας διευκολύνει την ζωή.

Όμως την ίδια στιγμή μπορεί να προκαλέσει και κάποιες σημαντικές «παρενέργειες».

Μία έρευνα που έκανε η Microsoft αποκαλύπτει πως εξαιτίας των κινητών τηλεφώνων η ικανότητα συγκέντρωσής μας είναι μικρότερη και από αυτή ενός… χρυσόψαρου.

Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 2.000 Καναδοί οι οποίοι έπαιξαν online παιχνίδια για να μπορέσουν οι «ειδικοί» να προσδιορίσουν την επίδραση που έχουν οι φορητές συσκευές καθώς και η πληθώρα ψηφιακών μέσων που έχουν γεμίσει την ζωή και την καθημερινότητά μας!

Με την παράλληλη χρήση ηλεκτροεγκεφαλογραφημάτων έβαλαν στο μικροσκόπιο 112 άτομα και έβγαλαν το συμπέρασα πως η μειωμένη μας συγκέντρωση είναι πλέον γεγονός. Μάλιστα η ικανότητά μας να μπορούμε να «έχουμε το μυαλό μας» έχει μειωθεί από τα 12 δευτερόλεπτα που ήταν το 2000 στα 8.

Αυτό συμβαίνει τη στιγμή που ένα χρυσόψαρο μπορεί και κρατάει σταθερή τη συγκέντρωσή του για 9 δευτερόλεπτα.

Επίσης αποκαλύπτεται η ανάγκη και η επιθυμία μας να είμαστε διαρκώς online και κάτι τέτοιο μας ωθεί στο να κάνουμε πολλές εργασίες ταυτόχρονα.

«Ξέρουμε πως οι ζωές των καταναλωτών είναι όλο και περισσότερο ψηφιακές, είτε στο σπίτι, είτε στη δουλειά», δήλωσε η Alyson Gausby ( Microsoft Canada).

«Παρατηρούμε ότι τα νέα περιορίζονται σε 140 χαρακτήρες, ότι οι συζητήσεις περιορίζονται σε emojis και αποφασίσαμε να μάθουμε και να κατανοήσουμε με ποιον τρόπο αυτό επηρεάζει τους Καναδούς».

Επίσης η έρευνα έδειξε πως έχουμε και μειωμένη ικανότητα διατήρησης της προσοχής μας κατά τη διάρκεια επαναλαμβανόμενων δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα το 44% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι του ήταν δύσκολο να συγκεντρωθεί και να παραμείνει συγκεντρωμένο σε μια εργασία ενώ το 37% δήλωσε οτι δε μπορεί να κάνει σωστή διαχείριση του χρόνου στη δουλειά του.

thatslife.gr

 

Προηγούμενο άρθροΔείτε τι εκπληκτικό έκαναν στην Κωνσταντινούπολη για τ’ αδέσποτα σκυλιά
Επόμενο άρθροΦάρμακα: Νέες ασφαλιστικές τιμές ισχύουν από σήμερα